financiële verrassing relatiebreuk

D66 wil minder belasting voor singles

Singles in Rotterdam moeten minder betalen aan afvalbelasting, als het aan D66 Rotterdam ligt. Lijsttrekker Salima Belhaj lanceerde woensdag 23 oktober een plan om een verlaagd tarief voor eenpersoonshuishoudens in te voeren.

Belhaj krijgt bijval van D66-Kamerlid Wouter Koolmees, die vandaag spreekt op het congres van CISA, een belangenvereniging voor alleenstaanden. Belhaj: “Het is niet uit te leggen dat een alleenstaande evenveel belasting betaalt als een vierpersoonshuishouden, dat vele malen meer afval produceert. Iedereen zou zo mogelijk alleen voor zijn eigen kosten moeten worden aangeslagen. D66 Rotterdam pleit er dan ook voor om een verlaagd eenpersoonstarief voor afvalbelasting in te voeren en wil dit tot inzet maken bij de verkiezingen”.

D66 Rotterdam wil de invoering van een eenpersoonstarief bekostigen door de kosten van de kwijtschelding van afvalkosten aan 50.000 huishoudens, niet langer aan de betalende Rotterdammers door te rekenen. Dit zal zorgen voor een besparing van 15 miljoen euro, die ten goede kan komen aan de verlaging van het tarief van singles. Hun tarief kan dan met 75 euro omlaag.

Er zijn steeds meer singles in Rotterdam. Inmiddels beslaan zij met 136.220 bijna de helft van alle huishoudens in de stad.

Bron: De weekkrant

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.