financiële verrassing relatiebreuk

D66 wil minder belasting voor singles

Singles in Rotterdam moeten minder betalen aan afvalbelasting, als het aan D66 Rotterdam ligt. Lijsttrekker Salima Belhaj lanceerde woensdag 23 oktober een plan om een verlaagd tarief voor eenpersoonshuishoudens in te voeren.

Belhaj krijgt bijval van D66-Kamerlid Wouter Koolmees, die vandaag spreekt op het congres van CISA, een belangenvereniging voor alleenstaanden. Belhaj: “Het is niet uit te leggen dat een alleenstaande evenveel belasting betaalt als een vierpersoonshuishouden, dat vele malen meer afval produceert. Iedereen zou zo mogelijk alleen voor zijn eigen kosten moeten worden aangeslagen. D66 Rotterdam pleit er dan ook voor om een verlaagd eenpersoonstarief voor afvalbelasting in te voeren en wil dit tot inzet maken bij de verkiezingen”.

D66 Rotterdam wil de invoering van een eenpersoonstarief bekostigen door de kosten van de kwijtschelding van afvalkosten aan 50.000 huishoudens, niet langer aan de betalende Rotterdammers door te rekenen. Dit zal zorgen voor een besparing van 15 miljoen euro, die ten goede kan komen aan de verlaging van het tarief van singles. Hun tarief kan dan met 75 euro omlaag.

Er zijn steeds meer singles in Rotterdam. Inmiddels beslaan zij met 136.220 bijna de helft van alle huishoudens in de stad.

Bron: De weekkrant

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.