Er lijkt een nieuwe culinaire hype op komst. Wie eens iets anders op tafel zet kan vanaf volgend jaar bij de supermarkt voor insectenproducten. Jumbo legt het in de schappen.

Eetbare insecten bij de super

Volgens het bedrijf is een insectenmaaltijd niet alleen gezond maar draag je meteen bij aan de voedselschaarste in de wereld. De supermarktketen is de eerste in Nederland die eetbare insecten gaat aanbieden aan de consument.

“We willen dat klanten voor al hun boodschappen bij ons terechtkunnen. Met de introductie van eetbare insecten spelen we in op de trend waarbij mensen steeds vaker insectenproducten eten als vervanger voor vlees of vis”, laat een woordvoerster weten.

Meelwormen, buffalowormen en wasmotlarven

Woon je in Groningen of Haren dan kun je al vanaf vandaag insectenproducten kopen zoals meelwormen, buffalowormen en wasmotlarven. De meelwormen en buffalowormn zijn verwerkt in een burger en de wasmotlarven koop je wanneer je zin hebt in een crispy snack. Volgens het bedrijf is het voor het eerst dat dit soort producten in Nederland verkrijgbaar zijn in een supermarkt. De insecten zouden een gezond en duurzaam alternatief zijn naast vlees en vis. Jumbo wil het assortiment uitbreiden naar alle winkels in Nederland.

Zelf kokkerellen met insecten

Heb jij wel zin in een culinair experiment met meelwormen? Dan kun je ook thuis aan de slag met onderstaand recept:

Ricotta-tapenade met gemalen meelworm 

Benodigdheden:
– 20 gram meelwormen
– 8 zongedroogde tomaten in olie-marinade
– 5 blaadjes basilicum
– 100 gram ricotta kaas

Bereiding:
Maal 20 gram meelworm fijn in een blender samen met de Ricotta, basilicum en zongedroogde tomaten.  Kruiden met zwarte peper.

Geen meelwormen verkrijgbaar bij jou in de buurt? Dan biedt internet uitkomst. Hier koop je al je wormen en larven.