verliefd seks cuba

Cuba wil ‘rendez-voushotels’ want seks mag geen luxe worden

De Cubaanse overheid wil opnieuw een aantal rendez-voushotels openen, zodat verliefde koppeltjes die geen dure hotelkamer kunnen betalen hun liefde voor elkaar niet langer op straat moeten consumeren.

Samenwonen na scheiding

Cuba kampt met een huizentekort waardoor grote families noodgedwongen samen onder een dak blijven wonen en koppels na een scheiding vaak nog tafel en bed moeten blijven delen. Dat vertaalt zich in een gebrek aan privacy voor verliefde stelletjes.

Openbare seksplekken

Sommigen trekken zich daarom al eens terug in een hotel, maar niet iedereen kan zich dat veroorloven. Zij moeten hun toevlucht zoeken in parken, donkeren trappenhallen, het strand of zelfs de Malecon, de grote zeeboulevard van Havana.

Rendez-voushotels

De communistische regering wil daarom opnieuw een aantal rendez-voushotels openen in eigen beheer, opdat het voor iedereen mogelijk wordt om een kamer te huren voor een aantal uur, zo schrijft de vakbondskrant Trabajadores.

Opvang

De bevolking is bekend met het concept: zogenaamde ‘posadas’ verdwenen pas in de jaren negentig uit het straatbeeld, tijdens de economische crisis, toen ze voornamelijk gebruikt werden om slachtoffers van orkanen op te vangen.

Posadas

‘De stad heeft dit nodig. Er is veel vraag naar zulke hotels, ze hebben bovendien een grote sociale impact en zijn zonder twijfel winstgevend’, aldus de lokale huisvestingsmaatschappij over de plannen. Binnenkort zullen vijf ‘posadas’ de deuren openen. Later worden ook oude liefdeshotels zoals La Monumental in al hun glorie hersteld.

Opties om lief te hebben

‘Het is niet vreemd dat er wordt nagedacht over verschillende opties om lief te hebben’, klinkt het in Trabajadores. ‘Het is een realiteit waar iedereen mee wordt geconfronteerd. Seks mag geen luxe worden.’

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.