verliefd seks cuba
8 July 2017

Cuba wil ‘rendez-voushotels’ want seks mag geen luxe worden

De Cubaanse overheid wil opnieuw een aantal rendez-voushotels openen, zodat verliefde koppeltjes die geen dure hotelkamer kunnen betalen hun liefde voor elkaar niet langer op straat moeten consumeren.

Samenwonen na scheiding

Cuba kampt met een huizentekort waardoor grote families noodgedwongen samen onder een dak blijven wonen en koppels na een scheiding vaak nog tafel en bed moeten blijven delen. Dat vertaalt zich in een gebrek aan privacy voor verliefde stelletjes.

Openbare seksplekken

Sommigen trekken zich daarom al eens terug in een hotel, maar niet iedereen kan zich dat veroorloven. Zij moeten hun toevlucht zoeken in parken, donkeren trappenhallen, het strand of zelfs de Malecon, de grote zeeboulevard van Havana.

Rendez-voushotels

De communistische regering wil daarom opnieuw een aantal rendez-voushotels openen in eigen beheer, opdat het voor iedereen mogelijk wordt om een kamer te huren voor een aantal uur, zo schrijft de vakbondskrant Trabajadores.

Opvang

De bevolking is bekend met het concept: zogenaamde ‘posadas’ verdwenen pas in de jaren negentig uit het straatbeeld, tijdens de economische crisis, toen ze voornamelijk gebruikt werden om slachtoffers van orkanen op te vangen.

Posadas

‘De stad heeft dit nodig. Er is veel vraag naar zulke hotels, ze hebben bovendien een grote sociale impact en zijn zonder twijfel winstgevend’, aldus de lokale huisvestingsmaatschappij over de plannen. Binnenkort zullen vijf ‘posadas’ de deuren openen. Later worden ook oude liefdeshotels zoals La Monumental in al hun glorie hersteld.

Opties om lief te hebben

‘Het is niet vreemd dat er wordt nagedacht over verschillende opties om lief te hebben’, klinkt het in Trabajadores. ‘Het is een realiteit waar iedereen mee wordt geconfronteerd. Seks mag geen luxe worden.’

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

SNP Natuurreizen

gerelateerde artikelen

Hoe plaats je een veranda?

Wat is er romantischer dan een veranda in de tuin? Met...

Van binnen naar buiten!

egenwoordig brengen we het grootste deel van de dag door achter...

Gelukshormonen, zweten en daten

Als je van bewegen houdt en van natuur, dan is het...

Flirten op het terras

Yes we mogen weer naar het terras! Weliswaar op een gepaste...

Fit blijven nu je niet meer naar de sportschool kunt

Net zoals restaurants en scholen zijn ook de sportscholen dicht door...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie