terras

Crisis in Nederland

Zondagmiddag met mijn dochter van 15 naar Tilburg omdat ze met haar balletklas optredens op straat ging verzorgen. Tilburg dans stad was het thema. Optreden niet in een zaal met stilzittend publiek  en op balletschoenen maar op gympies op pleintjes met ongenodigd publiek.  Het leek er echter op dat het de kijkers vanaf de terrasjes wel gereserveerd hadden. Alle terrassen zaten vol. Crisis? Niets van te merken. 

Crisis?

Thuis gekomen bedacht ik een artikel te schrijven over het feit dat de crisis voorbij lijkt. Op Google ging ik zoeken naar Crisis. Voorbij? Nou echt niet. In Groot Brittannië vond ik een liefdadigheidsinstelling  met de naam Crisis. Gericht op “single”dankloze mensen. Hier moet ik single natuurlijk vertalen door alleenstaand en komt het natuurlijk niet helemaal overeen zoals wij het over singles hebben.

Crisis Opvang

De insteek van deze stichting is te zorgen dat deze daklozen een dak boven hun hoofd krijgen. Niet alleen door voor huisvesting in de vorm van crisis opvang te zorgen, maar door veranderingen voor hun hele leven te bewerkstelligen en nieuwe aanknopingspunten te creëren voor veranderingen.

Gezondheidszorg

Uit onderzoek in opdracht van Crisis blijkt dat de gemiddelde leeftijd van de dood voor daklozen slechts 47 jaar is. Ze vaak moeite hebben om toegang te krijgen tot de gezondheidszorg die ze nodig hebben. Dat is een behoeft en noodzaak waar aan gewerkt wordt.

Werkeloosheid

Gebrek aan werk is een belangrijke oorzaak. Een direct gevolg hiervan is dakloosheid. Het hebben van een job brengt zelfrespect en onafhankelijkheid. Het verliezen van je baan, kan bij mensen zover gaan dat ze het vertrouwen in zichzelf te gronde gaat.  Hun diepst ik, hun ziel, kan verloren gaan.

Onderwijs

Dakloosheid ontneemt je jouw capaciteiten en het isoleert. Uitgerust met nieuw vertrouwen en vaardigheden, kunnen mensen de controle over hun leven terug krijgen. Crisis zet zich in om de cyclus van dakloosheid te doorbreken.

Vrijwilliger

Crisis zou niet in staat zijn om zoveel levens te veranderen zonder de steun en inzet van vrijwilligers het hele jaar door. In Engeland geven meer dan 10.000 mensen geven hun tijd, energie en vaardigheden om te helpen de gewenste diensten te leveren, campagne te voeren, sponsoren te benaderen en  administratieve en IT-ondersteuning te bieden. Als vrijwilliger kun je een wereld van verschil maken. Mooi werk.

Crisisopvang in Nederland

Nederland is het op vier na rijkste land in de wereld. Maar dat geld zit jammer genoeg niet verdeeld over alle portemonnees. Sommigen hebben het geluk niet zo in hun hand. Persoonlijke crisissen zijn er hier ook meer dan we vermoeden.  Ze hoeven ook niet altijd alleen met geld van doen te hebben. In Nederland heb je daarom ook allerlei vormen van opvang. Een hele bekende is Het Leger des Heils. Daarnaast heb je voor allerlei groepen opvang, bijvoorbeeld speciaal voor  vrouwen maar ook voor mishandelde ouderen. Die instantie zijn er niet voor niets. Wanneer voor jezelf maar voor iemand anders deze hulp denkt te kunnen gebruiken, neem dan contact. Die mensen zijn daarvoor opgeleid.

Eenzaamheid

Deze week is het de week van de Eenzaamheid. De mensen die mogelijk door de crisis in een persoonlijke crisis zijn terecht gekomen, voelen zich vaak buiten de maatschappij gezet. Eenzaamheid komt binnen. Misschien ken je iemand die je eens met een bezoekje kunt verrassen.  Ook jij kunt dan het verschil maken.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!