appel in bed

Crisis heeft invloed op seksleven

Crisis, crisis, helemaal geen crisis. Crisis is anders wel een handig woord om je soms achter te verschuilen. Nee vanavond even niet, ik heb crisis. Of zal ik het artikel over crisis en ons seksleven toch niet helemaal goed begrepen hebben. Weer te snel mijn conclusies getrokken.

Minder zin in seks

Ook al zitten de terrasje in het weekend in Nederland stampvol, in Engeland is er echt crisis. Onder de Engelsen blijkt deze crisis wel degelijk gevolgen te hebben op hun seksleven. Nog één keer per week is er een vorm van seksbeleving, tegen 7 keer in de maand in 2008. Eén op de drie Britten heeft helemaal geen seks meer, volgens de Daily Mail over het onderzoek door Opinium Resaerch. Ik vrees daarmee ook het ergste voor de relaties tussen de geliefden, die zullen het in het geheel zwaar te verduren hebben.

Meer ontevredenheid over seks

De mensen die dan wel seks hebben maar minder vaak, zijn ook nog eens minder tevreden ermee. Vrouwen gaan er maar over lezen in erotische romans zoals Vijftig Tinten Grijs. Iets meer dan de helft van de dames kan wel genieten van zulke boeken. Mannen vinden daar niets aan, die hebben er liever beeld bij, dus kijken ze porno. Dat is echter niet goed voor hun zelfvertrouwen. Ook het gevoel over hoe goed ze zijn in de slaapkamer heeft een behoorlijke dip opgelopen. Van de 3 vindt slechts 1 dat hij wel naar behoren presteert.

Dan gaan we maar fietsen

Wat een ellende allemaal. Heb je minder geld, kun je maar beter vaker de fiets pakken. Over de fiets ging natuurlijk ook het praatje dat fietsen een negatieve invloed zou hebben op de vruchtbaarheid en dat het erectiestoornissen tot gevolg zou hebben. Het blijkt echter dat mannelijke fietsers zich niet langer zorgen hoeven te maken over de impact van het fietsen op hun toekomstige kansen om een groot gezin te stichten. Fijn dat dit in principe zou kunnen, maar met het oog op de crisis zou ik het gezin toch niet te groot maken. Alle mondjes moetes tenslotte gevoed worden. Voor 50 plussers die al een gezin hebben kunnen stichten is het op de fiets toch wel oppassen geblazen. Meer dan een half uur per dag op de fiets verdubbelt het risico ooit de diagnose prostaatkanker te horen, bij middelbare mannen althans.

Appel en seksleven

Zorg in tijden van crisis wel voor een appeltje voor de dorst en voor je seksleven. Wetenschappers geloven dat het dagelijks eten van een appel dit seksueel genot bij vrouwen kan stimuleren. In een appel zit namelijk phloridzin. Deze verbinding, uit appelen, is vergelijkbaar met het vrouwelijk geslachtshormoon, estradiol, welke  een grote rol speelt  bij seksuele opwinding. Appels bevatten daarnaast polyfenolen en anti-oxidanten die de bloedstroom kunnen stimuleren.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.