verliefd na overlijden partner

Coronaproof daten: 5 tips!

Het mag gezegd: daten is tijdens een pandemie moeilijker dan ooit tevoren. Gelukkig betekent dat niet dat je je zoektocht naar ware liefde hoeft stil te leggen. Neen, liefde vinden tijdens deze crisis vergt simpelweg wat creativiteit. Dus mocht je na drie dagen eindeloos appen met je nieuwe Tinder-match klaar zijn voor de volgende stap – en wijselijk die persoon niet irl ontmoeten – kies dan voor één van onderstaande coronaproof alternatieven om toch nog een leuke eerste date te beleven. Indien dat goed verloopt, kun je daarna altijd nog beslissen of je met die persoon tot 1 juni in quarantaine wilt.

  1. ‘Wine & dine’ via FaceTime

Samen een drankje doen of uiteten gaan op je eerste date is nooit mis. Nu zijn bars en restaurants helaas gesloten en is de straat opgaan met een fles wijn niet alleen niet chic, maar ook ten zeerste af te raden (want, social distancing). Het alternatief? Wine & dine via FaceTime. Koop een flesje rode wijn, steek beide wat kaarsjes aan en je kunt zomaar een hele romantische eerste date tegemoet gaan. Spreek samen af wat jullie gaan koken, dan kun je meteen aan het gezicht van je date aflezen of je met een ware chef te maken hebt.

  1. Netflix & Chill: quarantaine edition

Toegegeven, ik ben me er terdege van bewust dat een ware Netflix & Chill tijdens deze quarantaine beter kan worden uitgesloten. Gelukkig is Netflix met een bijna net zo leuk alternatief gekomen nu jij thuis op de bank moet blijven zitten: Netflix Party. Met deze plugin kun je samen een film of tv-serie streamen en ondertussen commentaar geven via een chat. Een leuker idee met je date is om te videobellen. Kun je gewoon vanaf je bank of je bed samen genieten van een foute romcom of bloedstollende thriller – nu al je meest comfortabele date ooit. Het chill gedeelte van de Netflix & Chill komt later wel.

  1. Cultuur snuiven tijdens een virtuele museumtour

Je mag dan al wel een week aan het WhatsAppen zijn met je nieuwe vlam, maar hebben jullie eigenlijk wel dezelfde smaak? Terwijl je jullie toekomstige villa in Sims al aan het inrichten bent, loop je tegen het volgende aan: wat voor kunst komt aan de muur te hangen? Wellicht is het een goed idee even samen een virtuele museumtour te doen, om te ontdekken of jullie smaak wel compatible is. Duik samen een museum in via Google’s Arts & Culture platform en kom meteen erachter of jullie over meer kunnen praten dan het laatste coronanieuws.

  1. Virtueel schuifelen tijdens een concert

Hebben jullie dezelfde muziekinteresse? Dan is een concert bezoeken de perfecte eerste date. De muziekgoden hebben ons gezegend met een reeks huiskamerconcerten van de beste artiesten ter wereld – zij zitten zich immers ook thuis maar te vervelen. Keuze genoeg dus bij het uitzoeken van een leuk concert waar je samen van kunt genieten. Misschien staan jullie aan het einde van de date zelfs samen virtueel te schuifelen. Of mee te blèren met een power ballad. Romantischer kan niet, toch?

  1. Dronken elkaar de liefde verklaren op een livestream-feestje

Mochten jullie alle bovenstaande dates hebben uitgeprobeerd, dan wordt het hoogtijd een dat jullie samen een avondje gaan dansen. Geniet samen van een livestream-feestje van je favoriete dj, onder het genot van een biertje, en maak indruk op je date met je imponerende dansmoves. Zodra jullie beide aangeschoten zijn kun je prangende levensvragen als ‘hoe is je relatie met je moeder eigenlijk?’ afvuren en een eerlijk antwoord verwachten. Je vrienden nodig je later op de avond uit via de Houseparty-app zodat zij hun goedkeuring kunnen geven – zo weet je zeker dat je je quarantainebuddy hebt gevonden.

Bron: Vogue

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam