autovakantie singles

Corona-travel: Oostenrijkse vakantieregio biedt omboekgarantie

Nu een groot deel van Nederland gedwongen thuiszit door de coronacrisis, zijn reizen en vakantie wellicht niet de eerste dingen waaraan gedacht wordt. Toch is voor veel mensen dromen over vakantie en plannen maken voor de toekomst een fijne afwisseling in deze onzekere tijd.

Oostenrijk

Oostenrijk laat als eerste Europese land voorzichtig de teugels vieren als het gaat om de coronamaatregelen en kijkt alvast voorzichtig vooruit naar het toeristenseizoen. De vakantieregio Kufsteinerland in Tirol heeft daarom een ‘omboekingsgarantie’ in het leven geroepen. Daarbij ontvangen vakantiegangers een voucher om van hun vakantie op een later moment alsnog te kunnen genieten, mocht deze onverhoopt niet door gaan.

Reisbranche volledig ingestort

De Oostenrijkse economie drijft voor een groot deel op het toerisme. Sinds 16 maart 2020 zijn alle hotels, pensions en overige toeristenaccommodaties gesloten, evenals de gastronomie en de skigebieden. Een enorme klap voor de reisbranche die ineens volledig stil kwam te liggen. In de regio Tirol zijn zeer strenge quarantainemaatregelen van kracht die vanaf dinsdag 14 april aanstaande, net als in heel Oostenrijk, versoepeld worden. Zo zijn nu kleine winkels en parken weer open, als het goed is gevolgd door grotere winkels en kappers begin mei. Naar verwachting kunnen restaurants en hotels vanaf midden mei hun deuren weer gaan openen voor hun gasten. Een grote opluchting voor de reisbranche.

Omboekgarantie voor vakantie

De vakantieregio Kufsteinerland begrijpt dat het voor toeristen nog onzeker is wanneer zij weer kunnen gaan reizen naar Oostenrijk, maar dat ze wel behoefte voelen om hun geliefde vakantie in de bergen weer te plannen. Om die reden is de zogenaamde ‘omboekgarantie’ in het leven geroepen. Iedereen kan vanaf nu zorgeloos boeken, want mocht de vakantie niet door kunnen gaan, dan ontvangt men een voucher met hierop de aanbetaling die reeds voldaan is. Deze voucher kan op een later tijdstip bij dezelfde accommodatie gebruikt worden voor een nieuwe boeking. De omboekgarantie geldt voor boekingen tot en met 15-11-2020 en de eventuele voucher is geldig tot november 2021. Op deze manier kan de ‘voorpret’ voor de gast beginnen zonder enig risico.

Kufsteinerland steunt accommodatieverhuurders

Dat de vakantieboekingen langzaam weer op gang komen, is van cruciaal belang voor de toeristensector. Stefan Pühringer, directeur van het plaatselijke VVV, vertelt: “We hopen middels deze omboekgarantie onze accommodatieverschaffers te ondersteunen en de vraag naar vakanties weer aan te zwengelen. We zullen dit aanbod de komende tijd via onze social media en marketinguitingen verder onder de aandacht brengen.”

Bron: Elkedagvakantie.nl

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!