dansen voor singles

Contact leggen op singlefeesten: zo doe je het

Nieuwe mensen ontmoet je vanzelf als je een leuk feest bezoekt. Maar hoe leg je nou contact met andere singles terwijl er wordt gedanst en de muziek aan staat? Het kan met deze 10 tips.

1. Hou je verwachtingen in toom – Een feest is een leuke manier van uitgaan en hoewel je graag nieuwe mensen wil leren kennen moet het geen doel op zich zijn om daar de liefde van je leven te vinden. Als dat jouw verwachting is dan vind je die juist niet. Stel als doel om je sociale contacten uit te breiden, dan heb je echt een leuke avond.

2. Gezonde dosis zelfvertrouwen – Als je in het bezit bent van een gezonde dosis zelfvertrouwen dan zal je sneller nieuwe mensen leren kennen. Besteed daarom aandacht aan je uiterlijk voordat je vertrekt. Maak geen karikatuur van jezelf, dus geen complete make-over maar blijf jezelf. Verzorgd, fris en fruitig!

3. Praat met anderen – Ben je niet zo vertrouwd met het socializen dan kunnen feesten en singlefeesten een beetje onprettig aanvoelen. Geef jezelf de tijd om in ieder geval drie of vier mensen aan te spreken, mannen of vrouwen, denk niet aan ‘daten’ maar aan ‘ontmoeten’, dus beperk je niet tot contacten met de andere sekse.

4. Gespreksonderwerp – De openingszin bestaat natuurlijk niet, maar er zijn natuurlijk wel wat eenvoudige ijsbrekers te bedenken als je iemand aanspreekt. Vraag bijvoorbeeld of hij/zij al eerder op eenzelfde soort event is geweest of dat hij of zij de organisator kent. Vragen stellen en oprechte interesse tonen is een must.

5. Beperk jezelf niet – Door de bank genomen is he beter om niet de hele avond bij dezelfde persoon of personen te blijven hangen. Je kunt gewoon zeggen dat je het leuk vond iemand ontmoet te hebben en je weg vervolgen op het feest. Mocht het echt klikken met iemand, dan kun je altijd vragen om iemands telefoonnummer zodat jullie contact kunnen houden.

6. Timing – Wil je verder gaan met socializen op het feest, zorg dan voor een goede timing. Het is niet zo leuk om je gesprekspartner alleen bij de bar achter te laten. Wacht daarom even tot zich iemand anders bij jullie heeft gevoegd. Dan kun je met een goed gevoel voor jezelf en de ander verder gaan.

7. Signalen – Het is altijd goed om je bewust te zijn welke signalen jouw gesprekspartner uitzendt. Is hij of zij bezig de ruimte af te scannen voor een mogelijke escape dan is deze persoon hoogstwaarschijnlijk niet zo in jou geïnteresseerd. Speel hier op in, ook als de signalen juist wijzen op flirten!

8. Eh…. – Probeer de naam te onthouden van degene met wie je praat. Mocht je hem of haar op een ander feest weer eens tegenkomen dan is het wel handig wanneer je die persoon bij de naam kunt aanspreken.

9. Reserves – Het mag dan klinken als een cliché, maar je hebt echt niets te verliezen door iemand gewoon aan te spreken. Als de persoon in kwestie niet geïnteresseerd is dan merk je dat snel genoeg en ga je gewoon verder. Is er wel een klik, dan was het meer dan de moeite waard.

10. Contact – Ga je naar een leuk singlefeest of event om nieuwe mensen te ontmoeten en te leren kennen, zorg dan dat je je telefoon bij je hebt om nummers uit te wisselen. Ouderwets pen en papier mag natuurlijk ook. Heb je visitekaartjes? Dan kan het ook geen kwaad om er daar een paar van mee te nemen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.