de juiste date vinden

Compromissen om je relatie goed te houden

Een relatie krijgen is al vrij lastig. Een relatie goed houden is vaak topsport. Een relatie betekent veel geven en minder nemen. Afspraken maken over belangrijke zaken is een goede basis.

Het betekent zeker niet dat je je eigen ik moet opgeven. Ook jouw eigen vrienden moet je voor de liefde nooit laten vallen. Er zijn natuurlijk best punten te vinden waar je wel wat water bij de wijn kunt en moet doen. Voor het beste resultaat, zullen we maar zeggen. Drie compromissen komen je relatie ten goede, geven we je graag mee ter lering.

Familiebezoekjes

Niet iedereen kan het evengoed vinden  met zijn schoonouders en schoonfamilie.  Zeker als je net gaat samenwonen of net getrouwd bent, is het niet gemakkelijk om een goede balans te vinden in de bezoekjes aan de familie. Het is wel van belang hier een regelmaat over af te spreken waarmee jullie beiden kunnen leven. Wordt er te veel naar jouw familie of te veel naar zijn familie gegaan, dan zorgt dat soms voor frustraties, zowel bij de partners als bij de familie. Daar kun je het lak aan hebben, maar je kunt er ook een beetje in schipperen.

Het meest lastig zijn de hoogtij feestdagen, zoals kerstmis. Het is een kunst een goed evenwicht te vinden tussen beide families. Daarbij is het handig hen bij jullie keuze te betrekken. Iedereen pleasen gaat niet. Wissel af, is de enige simpele oplossing. En met regelmaat je kiezen op elkaar houden en niks zeggen is ook handig voor de goede vrede.

Geld, geld en nog eens geld

Samen een begonnen relatie verder gaan uitbouwen, betekent automatisch dat je samen de financiën van jullie huishouden en portemonnees gaat runnen. Tenzij je beiden overloopt van geld dan is het vaak een makkie, maar laten we er van uitgaan dat dit niet voor de meesten van ons is weggelegd. Het kan niet anders dan dat jullie beiden andere ideeën hebben over het besteden van geld. Ga je sparen of ga je gezellig uit eten? Ga je op vakantie, of ga je voor een nieuw bankstel? Belangrijk is hierbij dat je overlegt en goed naar elkaar luistert. Probeer vooral niet altijd je eigen zin door te drijven. En het is ook niet altijd zo dat wanneer je iets vooruit schuift, dan dat dan van de baan is. Er is ook een later.

Seks in jullie relatie

Jullie vormen een goed stel, dat is overduidelijk. Dat wil echter niet zeggen dat je altijd en op het zelfde moment zin hebt om de liefde te bedrijven. Libido’s zijn niet altijd te sturen. Mogelijk blijkt ook dat jij wel eens iets nieuws wilt proberen en dat jouw partner het wel goed vindt, zoals het is. Wat daarbij vooral belangrijk is, is dat je met respect blijft omgaan met elkaar. Dwing de ander nooit tot iets wat voor de ander niet goed voelt. Soms is het echter ook niet erg een beetje toegeeflijk te zijn en iets nieuws uit te proberen.

Ben je moe naar een lange dag en doe je het liefst niks. Laat je partner jou verwennen en masseren. Waarschijnlijk wordt jouw libido geleidelijk op gang en heb je soms een stimulans nodig.  Nee zeggen moet mogen, maar wanneer dat te vaak wordt, dan is dat niet gezond voor jou en voor jullie relatie.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.