geen man nodig

Compleet zonder man

Wanneer je net afgestudeerd bent, is het niet apart dat je in een studentenhuis woont en single bent. Ben je echter al 40 net als Hilde , dan krijgen beide facetten een vraagteken. Waarom nog single en waarom nog in studentenhuis? Beiden hebben te maken met haar verleden maar zijn nu het heden. Wat de toekomst brengt?  Een man? Ze voelt zich zonder man ook compleet.

Op dit moment gaan man

We mogen een kijkje meenemen in SOLO leven van Hilde die 40 jaar is en in Eindhoven woont. Ze is net afgestudeerd als energetisch therapeut. Daarbij heeft ze zich met haar onderzoek gericht op de wijze waarop energetische therapie een bijdrage kan leveren aan jongeren die met rouw en verlies te kampen hebben. Mogelijk heeft dat ook met haar eigen verleden te maken, maar dat blijkt niet direct. In BN DeStem staat haar verhaal in Hart&Ziel. Een man zou ze best willen, maar die is er nu eenmaal niet op dit moment.

Compleet zonder man

Ze is zo’n 5,5 jaar single. Door vervelende ervaringen in vorige relatie heeft ze een soort muurtje om zich een gebouwd. Dat vinden mannen wel lastig, hoewel er nu wel een kiertje openstaat. Voor daten heeft ze toen ze werkte en studeerde niet veel tijd vrijgemaakt. Het was haar onderzoek waar ze mee naar bed ging en waar ze mee opstond. Op aandringen van vriendinnen heeft ze de afgelopen jaren wel wat datingsites uitgeprobeerd. Ze heeft hierdoor best een aantal gezellige dates gehad en er een paar vriendschappen aan over gehouden. Maar haar tijd besteden aan familie en vrienden vindt ze toch belangrijker. De ware is ze nog even zelf. Ze vindt zichzelf compleet zonder man.

De deur verder open zetten

Het is niet dat ze helemaal afwijzend tegenover mannen staat, want ze vindt het bijvoorbeeld van veel respect getuigen als mannen hun gevoelens durven laten zien. Ook als iemand zijn eigen weg gaat. Wederzijds respect moet hoog in het vaandel staan in een relatie. Ook al is Hilde zonder man compleet, denk ik niet dat Hilde altijd zonder man zou blijven. Ze is spontaan, dus loopt vast wel eens tegen een leuke man aan. Of ze staat naast hem op het fietspad omdat ze veel door Eindhoven fietst. Fietsen is ook een manier om met anderen in contact te komen. Wanneer ze verder zegt dat ze het moeilijk vindt aan vrijgezel zijn het alleen wakker worden. En dat ze het toch leuker vindt om te delen. Dan is het een kwestie van de deur verder open zetten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam