ovenschotel

Comfort food: zoete aardappel lasagne met aubergine

Deze koudere winterse dagen lenen zich uitstekend voor comfort food! Maar omdat we met onze goede voornemens natuurlijk wel een beetje aan de lijn willen blijven denken maken we het natuurlijk niet te gek. Deze ovenschotel is een overheerlijke voor winterse dagen. Groot voordeel: je kunt er als single beslist 2 dagen van eten dus aan de slag!

Dit heb je nodig:

2 a 3 zoete aardappels
1 aubergine
1 ui
200 gr spinazie
1 rode paprika
4 teentjes knoflook
400 gr tomatenblokjes (blik)
1 blikje tomatenpuree
1 bol mozzarella
peper
zout
2 tl tijm
2 tl oregano
1/2 tl nootmuskaat
1 tl cayennepeper
olijfolie

Verder: ovenschaal van ongeveer 20 x 30 cm, steelpan, wokpan, bakplaat, bakpapier

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was voorzichtig de aubergine en droog deze af. Snij in lange plakken, van ongeveer 1/2 cm dik. Bekleed de bakplaat met bakpapier, leg de plakken aubergine op de bakplaat. Maak een kruidenolie van 2 el olijfolie, 1 tl tijm, 1 tl oregano, wat peper en zout en 1 geperste teen knoflook. Smeer elke plak aubergine in met de olie en schuif de bakplaat voor 12 minuten de oven in. Draai de plakken halverwege even om. Haal de plakken uit de oven en zet ze even apart. De oven mag wel warm blijven…

Schil de zoete aardappel en snij dunne plakken, zo’n 3 mm dik. Zet ze even apart.

Maak de ui schoon en snipper deze. Verwarm wat olie in de steelpan en fruit hier de ui zachtjes in aan. Pers 2 teentjes knoflook uit boven de pan en voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, tijm, oregano, nootmuskaat, cayennepeper, en eventueel een snuf zout toe en laat deze saus ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen. Roer regelmatig door.

Snij ondertussen de paprika in kleine stukjes. Verwarm wat olie in de wokpan en bak hier de paprika in, tot deze zachter is geworden. Voeg nu de spinazie toe en pers nog een teentje knoflook erbij uit. Ja, ik hou van knoflook….! Laat de spinazie slinken en draai dan het vuur uit.

Gebruik nog wat olie om de ovenschaal in te vetten. Het is nu tijd om de zoete aardappel lasagne te gaan opbouwen. Onderop komt een laag zoete aardappel, zorg dat de bodem bedekt is. Daarna een laag van de tomatensaus, dan een laag spinazie en dan een laag van aubergine. Nu ga je de laagjes herhalen, dus eerst zoete aardappel, dan weer tomatensaus, dan de spinazie en je sluit af met de aubergine.

Snij de mozzarella in dunne plakken en beleg de zoete aardappel lasagne ermee. Zorg dat de hele bovenkant van de lasagne bedekt is. Schuif de schaal nu voor ongeveer 25 minuten de oven in. Prik even voorzichtig in de lasagne om te zien of de zoete aardappel gaar is.

Bron: Mindyourfeet

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!