kinderen opvoeden

Combineer kinderen én een bruisend seksleven

Een gebrek aan seks kan binnen relaties zorgen voor heel wat frustraties. Het krijgen van kinderen wordt doorgaans gezien als één van de grootste dompers op de pret in bed. Toch stellen seksuologen dat de passie niet hoeft uit te sterven bij koppels die voor een gezin kiezen. De sleutel is een nieuwe kijk op intimiteit.

Wil je na de komst van een baby een bruisend seksleven houden? Dan heeft ‘Sexperte’ Tracey Cox  mogelijk enkele nuttige tips voor jou.

Tips:

1. Blijf elkaar knuffelen

Ook wanneer je zin in seks zoek is, moet je elkaar blijven knuffelen. Vergeet niet te kussen, neem samen een badje, geef (en ontvang) eens een massage of een aai over elkaars haren… Deze niet-seksuele vormen van intimiteit zijn een belangrijke basis.

2. Ga tegelijk slapen

Probeer rond hetzelfde tijdstip in bed te duiken en slaap naakt. Huidcontact is cruciaal voor de connectie.

3. Seksspeeltjes

Durf over te schakelen op seksspeeltjes wanneer je te uitgeput bent om te vrijen. Hou je seksdrift op punt door af en toe jezelf te bevredigen of gebruik een vibrator om tijdens een vluggertje sneller een orgasme te krijgen.

4.  Geef je over aan de verleiding

Op de tijd dat je gepiekerd hebt dat je zijn of haar gevoelens wel eens zou kunnen kwetsen wanneer je neen zegt, kan je al lang een pittig vluggertje delen en met een lach op het gezicht in slaap dommelen (of opstaan).

5.  Focus je niet op de duur van de vrijpartij

Het is perfect acceptabel om “slechts” 5 of 10 minuutjes aan seks te besteden. “Niet kieskeurig zijn, seks is beter dan geen seks voor je relatie”, luidt het oordeel van Cox.

6. Climax

Ook over de aan- of afwezigheid van een climax hoef je je hoofd niet te breken. Maak je geen zorgen als je de pret moet staken. Het is nu eenmaal realiteit, zeker met jonge kindjes in huis.

Mentale vuistregels

7. Werk samen als een team

Plaats jezelf niet in een slachtofferrol of veroordeel je partner niet als jij de hogere seksdrift hebt. Werk liever als een team. Als het puur om bevrediging gaat…daar kan je jezelf altijd een handje helpen.

8. Voel je niet schuldig

Voel je niet schuldig om tijd te maken voor seks of andere vormen van intimiteit. Je kind(jes) krijgen je volle aandacht wellicht meer dan genoeg. Je hebt recht op een beetje privacy. Hierbij aansluitend: schakel gerust babysitters, familie of vrienden in om er eens een dag of een weekendje tussenuit te knijpen samen.

9. Deel tijd samen

Koester het beetje vrije tijd dat je hebt en deel het met je partner. Zet de televisie af, verban de laptop en dump de smartphone.

10. Blijf interessant voor elkaar

Voer gesprekken met elkaar die over meer gaan dan alleen maar de kinderen. Hou de nieuwsgierigheid voor elkaar hoog.

11. Perfectie bestaat niet

Aanvaard dat perfectie niet bestaat. Je zal moe en prikkelbaar zijn, zeker de eerste maanden. Dat wil echter niet zeggen dat de liefde en de passie ook voorbij moeten zijn. Wees gerust: de stress neemt af.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.