daten via linkedin

Collega tegenkomen op een datingsite: wat te doen?

Ruim een derde van de Vlaamse singles vertelt níet aan anderen dat zij online daten. Weer een derde zegt het echt alleen aan hele goede vrienden. Dus hoe gaan ze er dan mee om als ze per stom toeval een (vage) bekende of collega tegenkomen op een datingsite? Parship vroeg het aan hun gebruikers.

Digitale Cupido

Online dating, tegenwoordig niet meer weg te denken uit het moderne leven. Iedereen kent wel iemand die zijn of haar lief heeft leren kennen dankzij de digitale Cupido. Maar gek genoeg zijn Vlamingen nog niet zo open over hun online dating gedrag.

Collega op datingsite

Stel je eens voor; je zit op je vrije avond even te vissen in die vijver met oneindig veel leuke singles. Dan valt je oog ineens op een opvallend profiel. Toevallig werkzaam in dezelfde branche als jij, nagenoeg dezelfde job, beetje dezelfde leeftijd. En ineens zie je het: het is je collega! Normaal zit je tegenover elkaar, je drinkt samen een kop koffie, je hebt talloze projecten gedaan, maar wat nu? Jij weet niet of jouw collega wilt dat jij weet dat hij of zij op een online datingsite zit.

Zwaaien?

Maar liefst een ruim kwart van de Vlaamse singles zou gewoon zonder gêne even digitaal zwaaien. Even een berichtje van jouw profiel naar zijn of haar profiel: “grappig jou hier te zien”. Dan is wel meteen dat ongemakkelijke gevoel weg. Je collega weet dat jij online datet, jij weet het van hem of haar. Wel zo fair, toch?

Privéleven

Toch geeft iets meer dan een kwart ook aan het voor zich te houden, want misschien heeft je collega wel helemaal geen zin in de wetenschap dat jij iets van zijn of haar privéleven weet. Om de volgende dag bij de koffieautomaat even lacherig het feit ter sprake te brengen gaat toch net te ver. Even zoveel singles zegt het gegeven te verdringen: straks komt iemand erachter dat hij/zij zelf online date.

Online datingvijver

Een echte regel bestaat er niet voor deze situatie. Maar meestal kun je zelf wel aanvoelen of degene die je in de online datingvijver zag het niet erg zou vinden dat jij het ter sprake brengt. Laten we wel wezen, online daten is toch geen taboe meer!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam