Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
daten en eten
12 juni 2018

Chique uit eten: dit laat je beter achterwege

Heb je een date en gaan jullie uit eten in een wat chiquer restaurant? Dan zijn er best wel wat onuitgesproken regels waar je je aan zou moeten houden, vooral bij een exclusief restaurant. We hebben ze hier op een rij gezet.

Vlak voordat de keuken sluit binnenkomen
Als de keuken van een restaurant om 11 uur sluit, betekent dat niet dat je om 10:50 uur kunt komen opdagen en verwachten dat het personeel er OK mee is. Het personeel heeft hoogstwaarschijnlijk een lange en zware dag achter de rug, en ze moeten nog opruimen voordat ze naar huis kunnen gaan. Laat ze niet te laat blijven, omdat jij wilt eten.

Erg laat voor je reservering komen
Restaurants opereren als goed geoliede machines, en wanneer iemand erg laat komt voor een reservering (of helemaal niet verschijnt), is dat vervelend. Iemand anders had daar kunnen zitten. Als je meer dan 10 minuten te laat bent, bel dan het restaurant en laat het weten.

Respectloos zijn tegenover de bediening
Als er iets niet goed is aan het eten, is dat niet de schuld van de bediening. Wees aardig tegen ze en zij zullen aardig voor je zijn. Dit moet normaal zijn, maar mensen vergeten het vaak.

Te weinig of geen fooi geven
Tenzij de bediening niet de moeite neemt om hun werk goed te doen, is er geen reden om hen geen of weinig fooi te geven, vooral in een net restaurant.

Drukke kinderen meebrengen
Je kent je kinderen beter dan wie dan ook. Als je denkt dat ze gaan rondrennen, de andere gasten luidruchtig irriteren en het bedienend personeel in de weg zitten, huur dan een babysitter.

Een hond meebrengen
Het brengen van een hulphond is één ding; een kleine Chihuahua in je handtas stoppen en het personeel vertellen dat het je hulphond is, is een andere. Restaurants zijn niet voor dieren, tenzij je buiten zit.

Je baby verschonen op de tafel
Ja, sommige mensen doen dit echt. Mensen moeten daar van af eten, en dat is zo ongeveer het laatste wat andere gasten willen zien … of ruiken.

Rondhangen na het betalen
Als je een half uur rondhangt nadat je je rekening hebt betaald, verspil je de tijd van de bediening en het restaurant en dat kost geld. En waarschijnlijk gooi je het hele reserveringssysteem in de war.

De bediening negeren
Wanneer de bediening zich voorstelt, onderbreek ze dan niet met je drankbestelling. En als ze je laten weten wat de specials zijn, let dan de eerste keer op, zodat ze zichzelf niet hoeven te herhalen. Bij goede restaurants vraagt de bediening ook meestal of je vragen hebt over het menu; maak van de gelegenheid gebruik om vragen te stellen!

Vieze tissues op de tafel laten
Iemand moet die oppakken en het is niet prettig. Snuit ook je neus niet in het stoffen servet. Dat is gewoon onbeschoft.

Luidruchtig zijn
Je wilt nooit de luidste persoon in het restaurant zijn. Lichtjes luidruchtig zijn is OK als het een levendige plaats is, maar beginnen met een verhitte discussie met je partner, de bediening, etc. laat je er niet alleen slecht uitzien; het zorgt ervoor dat iedereen binnen gehoorsafstand zich ongemakkelijk voelt.

Liegen over allergieën
Als je een voedselallergie hebt, moet je de bediening op de hoogte stellen zodra je gaat zitten. Als iedereen aan tafel plotseling gluten-, zuivel-, of wat voor soorten allergieën dan ook heeft, weet het personeel dat je het verzint maar moet toch je nep-allergie behandelen alsof het levensbedreigend is. Vraag gewoon of het onderdeel van het gerecht wat je niet wilt weg te laten, of (in het geval van een vast menu) een alternatief gerecht aan te vragen.

Eten terug sturen nadat je de helft hebt gegeten
Als je een hapje of twee van je eten neemt en het niet lekker vindt, zeg het dan beleefd tegen de bediening (samen met de reden waarom je het niet lekker vindt), en ze brengen het terug naar de keuken, vertellen het de chef, en ze brengen iets anders. Als je de helft van je eten eet voordat je het terugstuurt en verwacht dat het van je rekening wordt gehaald zonder iets anders te bestellen, weet het personeel dat je probeert een gratis maaltijd te krijgen.

De hele maaltijd aan je telefoon zitten
Wanneer je in een restaurant bent, zet je je telefoon op stil en laat je hem in je zak. Als je een foto op Instagram wilt plaatsen, neem dan een snelle foto en wacht tot na de maaltijd. Die teksten en e-mails kunnen wachten tot je thuis bent.

Teveel ruimte innemen
Als je de hele dag hebt gewinkeld en met vijf tassen vol kleren aankomt in het restaurant, leg ze dan niet op de stoel of bank naast je; je zult ze moeten verplaatsen wanneer iemand anders gaat zitten, en de tassen zullen hun persoonlijke ruimte binnendringen. Leg ze onder je tafel of hang ze aan je stoel. Hetzelfde geldt voor zware jassen.

Fluiten, roepen of de bediening aanraken
De bediening is er om hun werk te doen, niet om je persoonlijke dienaar te zijn. Als je de aandacht van de bediening wilt, schreeuw niet hun naam vanaf de andere kant van het restaurant, fluit niet naar hen, probeer niet hun aandacht te trekken terwijl ze op een andere tafel wachten, en raak ze nooit aan. Wacht tot ze voorbij komen om hun aandacht te trekken.

Van tafel veranderen
Ook al is het misschien niet duidelijk, er is een methode voor waar je komt te zitten. Als je niet lekker zit, moet je de gastheer of gastvrouw beleefd vragen om ergens anders te gaan zitten (idealiter voordat je gaat zitten), in plaats van zelf te verhuizen.

Zeggen dat je klaar bent om te bestellen … en dat ben je niet
De tijd van de bediening is kostbaar en de tijd die ze daar besteden aan het wachten totdat je een ​​besluit neemt, kan op talloze manieren beter worden besteed. Als je niet weet wat je wilt, vraag dan om over een paar minuten terug te komen; hij of zij vindt het niet erg.

Verzuimen om dingen te verplaatsen wanneer het eten arriveert
Als je telefoon en cocktail direct voor je op de tafel liggen, waar moet dan het zware bord eten worden gelegd? Wees beleefd en maak wat ruimte voordat je eten arriveert, want als je dat niet doet, zullen ze echt geïrriteerd raken.

Bron: women online

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Eerste afspraakje in een chique restaurant? Maak indruk met goede tafelmanieren

Het is een gruwel en afknapper voor menig single. Een eerste...

De zoenetiquette: hoeveel zoenen bij een eerste date?

Je ziet elkaar voor het eerst in real life en...

Alleen uit eten: zo geniet je er het meest van

In plaats van zich er beschaamd of nerveus over te voelen,...

Met deze tips kies je een restaurant in een onbekende stad

Lekker uit eten in een goed restaurantje tijdens je vakantie? Dat...

Restaurant niet geschikt voor eerste maar wel voor tweede date

Heb je binnenkort een eerste date en ben je van plan...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie