Je hebt misschien al een paar relaties achter de rug. Dan weet je precies welke eigenschappen je niet meer wilt terugzien bij je nieuwe, volgende partner. Heb je er weleens over nagedacht hoe die ideale, perfecte man er voor jou uit moet zien?

Je hebt ongetwijfeld een lijstje met ‘must haves’ in gedachten en die checklist gebruik je bewust of onbewust bij iedere nieuwe ontmoeting. Op die manier bepaal jij of de perfecte kandidaat voor je neus zit of niet.

Dit staat vast op je wishlist voor de perfecte man:

De ideale man heeft waarschijnlijk het gespierde en sportieve lijf van een of andere bekende acteur. Helder blauwe ogen zijn vast ook een dikke plus

Mr. Right is intelligent, maar niet arrogant of betweterig en heeft een stevige portie humor om je af en toe aan het lachen te brengen

De perfecte man heeft een avontuurlijk, stoer of licht gevaarlijk kantje, maar hij is wel een bad boy met het karakter van een teddy bear

Mr. Perfect is een echte vent, maar thuis ook een nieuwe man. Jij gaat immers niet alleen voor het huishouden en de afwas opdraaien

Je droomman heeft de juiste baan waar hij genoeg mee verdient om je af en toe te verrassen met een weekendje weg of een duur cadeau, maar is zeker niet altijd weg van huis. Zijn carrière is best indrukwekkend, maar moet wel altijd op de 2e plaats komen te staan. Na jou uiteraard.

De perfecte man kan alles: koken, dansen, strijken, muziek voor je spelen, afwassen,….

Eh… even evalueren

Er is zeker niets mis mee om kritisch te zijn bij een date, maar…

Als je de rollen omdraait, voldoe jij dan ook aan elk punt? Is je wish list nog wel realistisch? Kan er überhaupt een man aan al je vereisten en wensen voldoen?

Maken single mannen nog een kans als je op voorhand al met een ‘must have’ lijstje in je hoofd zit? Waar is je open mind en ‘we zien wel hoe het loopt’ gebleven?

Bovendien, wil je écht wel een perfecte man? Wordt dat op den duur niet saai? Een partner die aan 75% van je wensenlijstje beantwoordt die houd je relatie vast spannender!

Testing, testing

Beschouw het eens als een experiment tijdens je dating avonturen.  Zet de perfecte man en je checklist eens even uit je hoofd en ga zonder vooroordelen op een date. Laat je verrassen en ondervind de troeven van je date aan den lijve. Misschien bevalt het resultaat je wel beter mee dan je had gedacht, klopte je lijstje toch niet helemaal of heb je gewoon de prins op het witte paard ineens voor je neus zitten!