sexy kleding

Centrale verwarming: killing voor je looks

We zitten nog midden in de winter en ja natuurlijk vinden we het fijn dat we leven in een tijdperk waarin onze huizen behaaglijk warm kunnen worden gestookt. Maar de verwarming is niet altijd even goed voor je uiterlijk. De warmte maakt je haren dof, de huid vaal en grijs. Killing dus. Om je huid en haar ook in de winter mooi te houden hebben we wat praktische tips.

Droge lippen

De centrale verwarming is killing voor je lippen omdat hier geen talgklieren inzitten. Dat betekent dat er kloven kunnen ontstaan als je het verloren vocht niet vervangt. Door aan je lippen te likken drogen ze nog meer uit, niet doen dus! Als je lippen eenmaal beschadig zijn, dan zorgen dode huidcellen ervoor dat producten de huid niet meer kunnen binnendringen. Je natuurlijke reflex is om de lippen te scrubben, maar ook dat maakt het alleen maar erger. Gebruik liever een product dat citroenzuur bevat en die de cellen verwijdert. Na een douche kun je je lippen voorzichtig droogdeppen om de dode huidcellen te verwijderen. Breng vervolgens pas de lippenbalsem aan.

Droge huid

Een hoge temperatuur in combinatie met een droge lucht vraag veel van je gezichtshuis. Hoe hoger de temperatuur binnen, hoe droger de huid. Als deze droog aanvoelt dan ontstaan er kleine scheurtjes. Daarom is het belangrijk om in de winter je beautyroutine wat aan te passen. Kies voor een wat vettere crème en gebruik geen producten op basis van retinol of zuren want die kunnen gaan irriteren.

Droge ogen

Ongeveer 20 procent van de mensen kampt met droge ogen in de winter. Ook dit wordt weer veroorzaakt door die centrale verwarming. Zeker als je lenzen draagt kun je hier last van hebben. Gebruik oogdruppels om het jeukende, branderige gevoel te verhelpen. Je kan ook wat potjes met water op de radiator zetten om de lucht in huis wat vochtiger te maken.

Droog haar

Je haar absorbeert vocht uit de omgeving. Daarom is het raadzaam om je haren goed te verzorgen in de winter. Kroezig haar kan je niet vermijden als je het vochtiger maakt maar je kunt het wel beschermen met haarproducten die olie bevatten. Dit zorgt voor een beschermend laagje en houdt het vocht binnen.

Nagels

Ook je nagels hebben te lijden onder de centrale verwarming. Nagelriemen drogen uit en hierdoor kan de huid gaan scheuren. Niet alleen pijnlijk maar het is ook niet echt een mooi gezicht. De droogte kan ook broze nagels nog brozer maken. Gebruik daarom nagelriemolie om de huid zachter te maken.

Armen en benen

De droge lucht treft helaas ook je armen en benen. Maar omdat mensen vaak vergeten de huid in te smeren en de huid wordt bedekt door dikke lagen kleding in de winter, ziet de huid nog meer af! Dit kun je vermijden door elke dag een vocht inbrengende crème aan te brengen en in te masseren. Een heel erg droge huid vraagt om een lichaamsolie. Als je in de winter dus een soort slangenhuid krijgt, vermijd dan ook douchegel, zeep en sterke parfums.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!