sexy kleding

Centrale verwarming: killing voor je looks

We zitten nog midden in de winter en ja natuurlijk vinden we het fijn dat we leven in een tijdperk waarin onze huizen behaaglijk warm kunnen worden gestookt. Maar de verwarming is niet altijd even goed voor je uiterlijk. De warmte maakt je haren dof, de huid vaal en grijs. Killing dus. Om je huid en haar ook in de winter mooi te houden hebben we wat praktische tips.

Droge lippen

De centrale verwarming is killing voor je lippen omdat hier geen talgklieren inzitten. Dat betekent dat er kloven kunnen ontstaan als je het verloren vocht niet vervangt. Door aan je lippen te likken drogen ze nog meer uit, niet doen dus! Als je lippen eenmaal beschadig zijn, dan zorgen dode huidcellen ervoor dat producten de huid niet meer kunnen binnendringen. Je natuurlijke reflex is om de lippen te scrubben, maar ook dat maakt het alleen maar erger. Gebruik liever een product dat citroenzuur bevat en die de cellen verwijdert. Na een douche kun je je lippen voorzichtig droogdeppen om de dode huidcellen te verwijderen. Breng vervolgens pas de lippenbalsem aan.

Droge huid

Een hoge temperatuur in combinatie met een droge lucht vraag veel van je gezichtshuis. Hoe hoger de temperatuur binnen, hoe droger de huid. Als deze droog aanvoelt dan ontstaan er kleine scheurtjes. Daarom is het belangrijk om in de winter je beautyroutine wat aan te passen. Kies voor een wat vettere crème en gebruik geen producten op basis van retinol of zuren want die kunnen gaan irriteren.

Droge ogen

Ongeveer 20 procent van de mensen kampt met droge ogen in de winter. Ook dit wordt weer veroorzaakt door die centrale verwarming. Zeker als je lenzen draagt kun je hier last van hebben. Gebruik oogdruppels om het jeukende, branderige gevoel te verhelpen. Je kan ook wat potjes met water op de radiator zetten om de lucht in huis wat vochtiger te maken.

Droog haar

Je haar absorbeert vocht uit de omgeving. Daarom is het raadzaam om je haren goed te verzorgen in de winter. Kroezig haar kan je niet vermijden als je het vochtiger maakt maar je kunt het wel beschermen met haarproducten die olie bevatten. Dit zorgt voor een beschermend laagje en houdt het vocht binnen.

Nagels

Ook je nagels hebben te lijden onder de centrale verwarming. Nagelriemen drogen uit en hierdoor kan de huid gaan scheuren. Niet alleen pijnlijk maar het is ook niet echt een mooi gezicht. De droogte kan ook broze nagels nog brozer maken. Gebruik daarom nagelriemolie om de huid zachter te maken.

Armen en benen

De droge lucht treft helaas ook je armen en benen. Maar omdat mensen vaak vergeten de huid in te smeren en de huid wordt bedekt door dikke lagen kleding in de winter, ziet de huid nog meer af! Dit kun je vermijden door elke dag een vocht inbrengende crème aan te brengen en in te masseren. Een heel erg droge huid vraagt om een lichaamsolie. Als je in de winter dus een soort slangenhuid krijgt, vermijd dan ook douchegel, zeep en sterke parfums.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.
onzeker
By Tijmen ·
24 augustus 2021

Verantwoord werken aan jouw onzekerheid

singlesrecepten
By Margret ·
21 augustus 2021

Leer elkaar kennen door voor elkaar te koken

Voor elkaar eten bereiden is een goede manier om zonder gesprekken veel over de ander te weten te komen.
shapeware eerste date
By Moniek ·
18 augustus 2021

Shapewear dragen tijdens een date?

Vrouw verkiest andere lingerie dan haar man, maar hoe zit het eigenlijk met corrigerend ondergoed? Kun je daarmee aankomen tijdens een date?