Casual dating is dé nieuwste trend onder vrouwen

Online afspraakjes voor singles zijn in het digitale tijdperk niks bijzonders. Bij veel eenzame harten gaat het echter niet alleen om het vinden van een levenspartner, ook de behoefte aan erotisch avontuur is een reden waarom singles vandaag de dag op internet te vinden zijn.

De nieuwe trend heet “Casual Dating”, waarbij vrouwen op een nette manier virtueel op mannenjacht kunnen gaan. Tot nu toe gebruikten voornamelijk mannen internet als hulpmiddel voor seksuele bevrediging. Ook hier vindt nu echter emancipatie plaats: moderne vrouwen ontdekken virtuele domeinen als contactpunt voor one-night-stands en opwindende affaires. Voorbeelden in de media zoals “Sex and the city” versterken het seksuele zelfbewustzijn van de vrouw en zorgt voor nieuwe erotische perspectieven voor de dames: internet als bemiddelingsbureau voor erotische, kortstondige relaties.

Er ontstaat een nieuw klantensegment: hoe meer dames het aanbod van Casual Dating benutten, des te meer erop wordt ingespeeld. 53% van de Nederlandse vrouwelijke singles zoeken online naar een nieuwe levenspartner; één vierde hiervan (26%) is ook op zoek naar (of uitsluitend op zoek naar) een erotische partner. De betreffende portalen reageren op de trend en komen de behoeftes van de vrouwelijke clientèle met een eersteklas organisatie tegemoet.

Volgens Brit van Basten van “online-dating-websites.nl” kunnen Casual Datingportalen alleen nog maar groeien: “Bij de klassieke singlewebsites heeft het ook een paar jaar geduurd voordat de vrouwen overtuigd waren, hetzelfde maken we nu mee bij de erotische portalen.” (bron: Telegraaf.nl)

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?