golddigger oudere man versieren

Carrièrevrouw moet niet op zoek naar dominante man

Carrièregerichte, zelfverzekerde en assertieve vrouwen moeten juist niet op zoek gaan naar een partner met dezelfde persoonlijkheid.

Dit meldt de Amerikaanse therapeut Dr. Sonya Rhodes in haar nieuwe boek The Alpha Woman Meets Her Match. Volgens haar moeten assertieve vrouwen juist op zoek gaan naar Beta-mannen, die niet bedreigd worden door succes. “We zien een trend opkomen waarbij steeds meer vrouwen een hoger inkomen hebben dan hun partner”, zegt de therapeut tegen The Telegraph.

Dr. Rhodes stelt dat dominante vrouwen vaak worstelen om de juiste partner te vinden, omdat ze zich snel aangetrokken voelen tot Alpha-mannen. Volgens haar is de balans in zo’n relatie niet juist, omdat het vaak eindigt in een machtsstrijd.

Ondersteunend

“Veel vrouwen zijn op zoek naar hun gelijke, niet alleen qua salaris, maar ook op basis van persoonlijkheid. Assertieve vrouwen gaan vaak de fout in door te denken dat een dominante man de juiste partner voor hen is, terwijl het ondersteunende karakter van een Beta-man beter bij ze zou passen.”

Volgens Rhodes moeten ook dominante mannen eerder op zoek gaan naar een vrouw met een Beta-karakter. Zo zouden mensen met dit karakter beter om kunnen gaan met het succes van de ander en zich niet bedreigd voelen.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.