lui zijn

Calorieën verbranden zonder moe te worden

Velen onder ons worden al moe bij de gedachte aan gewicht verliezen alleen. Dat geldt niet alleen voor singles, maar ik ben me er van bewust dat je als eenwoner wel eens iets minder tijd aan een goed maaltje besteedt dan goed voor je is. Met een kant en klare maaltijd op de bank ben jij aan het einde van de dag best tevreden. Ook werkt het er niet aan mee, dat als je alleen woont, dan ook nog eens alleen naar de sportschool te gaan om te gaan lopen zweten op de loopband.

Simpelere manieren om calorieën te verbranden

Een uur gaan zweten op de loopband om een paar calorietjes extra te verbranden? Nee bedankt. Maar er zijn ook simpele manieren om wat meer te verbranden. Hetzelfde resultaat met minder moeite? Graag, als dat bestaat. Begin met opstaan en een kopje koffie, dan kan de dag beginnen.

1. Lang leve de kopjes koffie

Caffeïne helpt je om meer calorieën te verbranden. Een effect dat maar liefst drie uur aanhoudt. Geen fan van koffie? Thee is ook een goede optie.

2. Weg met die bureaustoel

Wanneer je op een zitbal zit in plaats van je achterste in een bureaustoel neer te poten, verbrand je al snel 260 calorieën meer per dag.

3. Ban de koolhydraten (tijdelijk)

Probeer twee keer per week de koolhydraten uit je menu te schrappen. Waarschijnlijk verlies je zo zelfs nog meer gewicht dan mensen die op een full-time koolhydratendieet staan.

4. Kauwen maar

Kauwgom helpt tegen de drang om tussendoortjes naar binnen te smikkelen. De kans is groot dat je zo’n 10% minder eet.

5. Brrrrr

Zet de verwarming een graadje lager. Zo’n 17 à 18 graden zou ideaal zijn om vet te verbranden.

6. Hoe mee kruiden hoe beter

Ga met een gerust hart eens langs bij de dichtstbijzijnde Thai. Pittige kruiden zorgen dat je metabolisme met zo’n 23% stijgt.

7. Minder krachttraining

Doe het een dagje wat rustiger aan met de krachttraining. Twee keer per week krachtoefeningen doen heeft hetzelfde effect als drie keer per week.

8. Relax

Vrouwen onder stress verliezen maar liefst zo’n 100 calorieën minder dan vrouwen die niet onder druk staan.

9. Eentje is genoeg

Hou het bij één biertje op café. Twee zorgt ervoor dat het verbrandingsproces met maar liefst 73% vertraagd wordt.

10. Ongedurigheid is goed

Stress mag dan wel geen goede invloed hebben, ongedurigheid des te meer. Door met je voet of been te wiebelen of wat te ijsberen kan je honderden meer calorieën verbranden dan wanneer je gewoon stil zit.

11. Gematigd sporten

10 minuutjes oefeningen doen of sporten, helpt je metabolisme het komende uur op weg. Je hoeft dus geen uren in de sportschool door te brengen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!