Bumble dating app

Bumble dating app: vrouwen nemen het initiatief

Dating app Tinder heeft er een concurrent bij: Bumble. Drie voormalig medewerkers van Tinder zijn Bumble gestart, de app waar vrouwen het in het begin voor het zeggen hebben.

Whitney Wolfe vertrok eerder dit jaar bij Tinder en klaagde haar baas en ex-vriend Justin Mateen aan voor seksuele intimidatie. Mateen zou haar hebben uitgescholden voor hoer en dreigmails hebben gestuurd. Ze verliet het bedrijf evenals twee andere medewerkers.

Respectvol daten

De bedoeling van Wolfe is uiteraard dat Bumble het succes van Tinder evenaart. Bumble zou volgens de makers minder oppervlakkig zijn dan andere soortgelijke datingapps. Ze noemen het een ‘fatsoenlijke plek’ om een date te scoren. Een respectvolle omgang met elkaar is het uitgangspunt.

Hoe werkt Bumble

Op Bumble kunnen alleen vrouwen het gesprek starten, mits beide partijen naar rechts swipen. Geberut er de eerste 24 uur niets, dan verdwijnt de match weer. Mannen kunnen bij één match de reactietijd eenmalig met 24 uur verlengen. Als de vrouw dan nog niet heeft gereageerd is het Bumble avontuur voorbij.

Looks

Bumble lijkt lijkt behoorlijk op Tinder, zowel qua uiterlijk als qua mogelijkheden. Naar links swipen is een afwijzing, naar rechts het mogelijke begin van iets moois. Ook moet je, net als bij Tinder, verbinden met je Facebookaccount. In tegenstelling tot Tinder zie je wat iemand heeft gestudeerd en wat iemand voor werk doet.

Wel of geen succes?

De antropoloog Jitse Schuurmans denkt niet dat de app een succes gaat worden. “Ze proberen hiermee de vastgelegde rolpatronen tussen mannen en vrouwen te doorbreken. De man moet traditiegetrouw aandringen voor een date, de vrouw houdt het een beetje af”. Volgens Jitse is deze rolverdeling historisch zo gegroeid. “Bumble gaat dat niet veranderen, daar is meer voor nodig dan een stukje technologie. Maar het stimuleert wel een andere manier van denken”.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen