Bumble dating app

Bumble dating app: vrouwen nemen het initiatief

Dating app Tinder heeft er een concurrent bij: Bumble. Drie voormalig medewerkers van Tinder zijn Bumble gestart, de app waar vrouwen het in het begin voor het zeggen hebben.

Whitney Wolfe vertrok eerder dit jaar bij Tinder en klaagde haar baas en ex-vriend Justin Mateen aan voor seksuele intimidatie. Mateen zou haar hebben uitgescholden voor hoer en dreigmails hebben gestuurd. Ze verliet het bedrijf evenals twee andere medewerkers.

Respectvol daten

De bedoeling van Wolfe is uiteraard dat Bumble het succes van Tinder evenaart. Bumble zou volgens de makers minder oppervlakkig zijn dan andere soortgelijke datingapps. Ze noemen het een ‘fatsoenlijke plek’ om een date te scoren. Een respectvolle omgang met elkaar is het uitgangspunt.

Hoe werkt Bumble

Op Bumble kunnen alleen vrouwen het gesprek starten, mits beide partijen naar rechts swipen. Geberut er de eerste 24 uur niets, dan verdwijnt de match weer. Mannen kunnen bij één match de reactietijd eenmalig met 24 uur verlengen. Als de vrouw dan nog niet heeft gereageerd is het Bumble avontuur voorbij.

Looks

Bumble lijkt lijkt behoorlijk op Tinder, zowel qua uiterlijk als qua mogelijkheden. Naar links swipen is een afwijzing, naar rechts het mogelijke begin van iets moois. Ook moet je, net als bij Tinder, verbinden met je Facebookaccount. In tegenstelling tot Tinder zie je wat iemand heeft gestudeerd en wat iemand voor werk doet.

Wel of geen succes?

De antropoloog Jitse Schuurmans denkt niet dat de app een succes gaat worden. “Ze proberen hiermee de vastgelegde rolpatronen tussen mannen en vrouwen te doorbreken. De man moet traditiegetrouw aandringen voor een date, de vrouw houdt het een beetje af”. Volgens Jitse is deze rolverdeling historisch zo gegroeid. “Bumble gaat dat niet veranderen, daar is meer voor nodig dan een stukje technologie. Maar het stimuleert wel een andere manier van denken”.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.
datingsites vergelijken
By Moniek ·
5 augustus 2021

Dit zijn de meest populaire datingsites op een rijtje in Nederland