buiten spelen

Buiten sporten is beter

Doordat ik wat meer ben gaan werken, ben ik wat minder gaan sporten. Dat hoeft natuurlijk niet samen te gaan. Het is vaak een kwestie van je tijd anders indelen. In plaats van twee keer in de week hardlopen fiets ik een half uur naar mijn werk en doe ik ook zoveel mogelijk andere ritjes op de fiets. Dan hoef ik niet naar een sportschool, denk ik dan.

Buiten sporten beter

Ik was verrast toen ik een artikel zag waarin stond dat buiten sporten eigenlijk veel beter is dan binnen in een sportschool bezig zijn. Door Tatjana zijn de sportscholen wel erg in trek. Die wil ik er ook zeker niet onderuit halen. Laten we voorop stellen dat sporten sowieso beter is dan niet sporten. We schreven van de week nog dat sporten in de sportschool ook een vorm is van daten, dus vooral doen dan. Maar wanneer je de keuze hebt, dan zitten er gewoon wat voordelen aan buiten spelen.

Redenen om buiten te sporten

1. Het is beter voor je humeur,
2. Het verbetert je concentratie,
3. Je houdt het sporten over een langere periode vol,
4. Het geeft energie, het maakt je actiever,
5. Je maakt meer vitamine D aan.

Aan de slag

Sporten lijkt altijd goed, maar wanneer je gezondheidsproblemen hebt, is het raadzaam niet als een dolle te starten. Ga met een doel voor ogen van start, begin langzaam en houd rekening met jouw kunnen. Dat is bij iedereen anders.

Algemene richtlijnen

1. Doe je oefening vroeg in de ochtend.
In de ochtend is je energie hoger, de lucht is over het algemeen schoner, de temperatuur lager is, en je zult je de hele dag lekker voelen.

2. Vermijd extreme temperaturen.
Voorkom blootstelling aan extreme kou of hitte.

3. Laat je niet verbranden.
Hoewel wat zon goed is voor je, te veel zon is dat niet.

4. Drink voldoende water.
Ook bij koeler weer kun je water verliezen door zweten. Je hebt niet altijd door dat je begint uit te drogen voordat je dorst krijgt.

5. Goede spullen zijn geen overbodige luxe.
Goede schoenen en waterdichte ademende kleding maken dat je fijner sport

6. Maak outdoor oefeningen deel van uw levensstijl
Bij veel andere activiteiten kun je oefeningen doen, bv als je naar de bakker loopt.

7. Ga vaker op de fiets of te voet.
Lijkt meer tijd te kosten maar dat valt vaak ook mee.

8.  Blijf lachen.
Sporten is niet alleen een serieuze zaak, zorg vooral dat je plezier erbij hebt.

Trek er op uit

Ik heb het geluk in de buurt van bossen te wonen. Ik maak iedere week een ochtendwandeling met een wandelvriendin van zo’n anderhalf uur. Het is een soort van bij elkaar op de koffie komen maar zonder koffie. We kijken terug op de week, hebben het over de zin van het leven en zien de jaargetijden voorbij komen. Heerlijk begin van de dag.

Mijn ouders wonen 8 km bij mij vandaan. Eerst ging ik altijd met de auto naar hen toe, nu standaard met de fiets. In plaats van naar hun toe te gaan, vraag ik regelmatig dat ze mijn kant op  komen. We gaan dan met zijn drietjes een boswandeling maken. Met zijn tweetjes doen ze dat minder snel omdat ze bang zijn de weg niet meer terug te vinden. Zij genieten van dit rondje en ik ook.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.