Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
daten singles uitgaven
16 november 2015

Budgetteren is een sport

Budgetteren. Het woord alleen doet je misschien al een diepe zucht slaken. Saai. Dat kun je zo vinden natuurlijk, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Besparen kan namelijk ook leuk zijn. Helemaal als je merkt dat je door beter te budgetteren aan het eind van de maand echt geld gaat overhouden. 

Bewuster omgaan met je geld

Bewuster omgaan met je geld hoeft zeker niet saai te zijn. Natuurlijk is het in eerste instantie leuker om vooral te kopen wat je leuk vindt. Maar het is niet verkeerd realistisch te zijn en binnen je eigen budget te leven. Je zult verrast zijn als je ontdekt wat een beetje inventiviteit je kan opleveren. Er zijn manieren om uitgaande geldstromen te beperken en om dit zo te houden.

Maak altijd boodschappenlijst

Supermarkten hebben een slimme aanpak wat betreft inrichten van hun gangpaden. Aan het einde van je rondje kom je steevast langs de stelling met lekkere dingen. Ben jij iemand die het liefst dit allemaal in je winkelmandje zou willen stoppen? Dan moet je een list bedenken. Maak altijd een boodschappenlijstje, bedenk van te voren hoeveel geld je hoogstens wilt uitgeven, gebruik een handscanner, dan zie je tijdens het doen van de boodschappen of je geplande bedrag al overschreden is.

Ruil je kleding

Heb je een kast vol maar wil je graag iets anders? Heb je vriendinnen met hetzelfde “probleem”? Het kan ook zijn dat je veel kleren hebt van je kinderen, die niet meer passen. Dan is het misschien een idee een om kledingruilbeurs te organiseren. Je kan dan zonder geld uit te geven je garderobe, of die van je kinderen, vernieuwen.  Het is ook een idee om bij de uitverkoop aan het einde van het seizoen, al een normaal duurder kledingstuk voor het volgend jaar te kopen. Een winterjas gaat vaak meer jaren mee.

Hanteer de budgetformule

Er bestaat een formule waaraan je geld gebruikelijk aan opgaat. 50% aan vaste lasten, 30% aan geld om te genieten en 20% om te sparen. Het is een idee om je netto inkomen te verdelen in deze drie categorieën. Je houdt dan beter bij welke categorie meer bewaakt moet worden of in welke je meer ruimte hebt. Je kunt dan zien of jouw financiën in balans zijn en blijven. Het is niet dat je als single altijd minder te verteren hebt, maar dat je vaste lasten vaak relatief hoog zijn, is een gegeven. Ook als alleenstaande ouder is het een must om je uitgavenpatroon goed in de gaten te houden.

Budgetteren is een sport

Neem je hypotheek en je verzekeringen onder de loep.  Ben eerlijk naar je zelf. Ga je eigenlijk nog wel naar die dure sportschool? Heb je de tv-magazine wel nodig? Maar kijk ook eens wat het overstappen naar een andere energieleverancier of een andere ziektekostenverzekering je oplevert. Ok, die sportschool die laat je maar vallen, maar maak van budgetteren dan een sport. Voorkom wel dat je zo erg op je centen zit dan je er een ongezellige  krent van wordt. Want meer geld over houden maar beduidend ongelukkig zijn, dat kan niet de bedoeling zijn van het leven. Gun je zelf tijdens het budgetteren af en toe een uitspatting, indien mogelijk. Je zult er nog meer van genieten.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

gerelateerde artikelen

Thuiswerken: helft in trainingsbroek, kwart in pyjama

Uitgaan zit er voorlopig nog niet in en maar liefst vier...

5 tips om goed voorbereid op date te gaan

Op date gaan is altijd weer spannend. Of het nu je...

Wie de juiste schoen past..

Je bent er helemaal klaar voor, je gaat uit vanavond! Maar...

Helft Nederlanders niet happy met online winkelen

De helft van de Nederlanders klaagt namelijk na een online winkelervaring....

5 tips om het meeste uit je vakantiebudget te halen

Bij het plannen van een reis worden vaak vele uren geïnvesteerd...

singlessite gidsen

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...