trouwen

Bruiloft doet single niet extra verlangen naar de liefde

Bruiloften kunnen een bron van stress zijn voor singles. Voor hen betekent dit vaak een diner aan de ‘singlestafel’ of een (voor sommige pijnlijke) bevestiging van het feit dat zij nog geen partner hebben. Uit onderzoek van datingsite PARSHIP* blijkt dat singles door bruiloften en partijen geen groter verlangen naar een relatie krijgen. Verre van dat; het idee om alleen naar een bruiloft of familiereünie te gaan, wakkert slechts bij 6 procent van de respondenten het verlangen naar een partner aan.

Andermans geluk zorgt niet voor stress
Veel singles zeggen niet geïntimideerd te zijn door het geluk van vrienden en kennissen. Slechts 12 procent van de respondenten geeft aan dat het verlangen groeit naar een relatie wanneer vrienden plannen maken voor de toekomst. Bij vrouwen is het gemis van een relatie groot, op het moment dat zij een probleem hebben of advies nodig hebben: ruim 15% geeft aan op zo’n moment erg graag een partner te hebben.

Gewoon samen in plaats van groot spektakel
Ongeveer de helft (48 procent) van de singles hunkert naar iemand om mee te knuffelen en te praten. Singles missen een gesprekspartner om de dag mee door te spreken. Ongeacht het geslacht gaat het er bij de singles meer om het emotionele vlak dan de fysieke nabijheid. Opvallend: zo’n 53 procent van de mannen mist het gesprek aan de eettafel meer dan de activiteiten in bed. Vrouwen hebben met 9 procent minder verlangen naar een persoon in bed. Ze verlangen allebei naar een levenspartner die hen ook kan ondersteunen bij het besluiten en het geven van advies.

De ranking in een oogopslag

Vraag: Geef de situatie aan waarin het verlangen naar een partner voor jou het grootste is?

  • Op avonden/weekenden als er niemand is om mee te knuffelen/praten (totaal 48%, mannen 53%, vrouwen 44%)
  • Als een paar uit mijn vriendenkring iets ervaart, dan zou ik dat ook graag willen (zoals kinderen/huwelijk) (totaal 12%, mannen 12%, vrouwen 13%)
  • Als ik seks wil of behoefte heb aan lichamelijke intimiteit (totaal 12%, mannen 14%, vrouwen 9%)
  • Als ik vast zit in een probleem en emotionele steun/advies nodig heb (totaal 10%, mannen 5%, vrouwen 15% )
  • Als ik uitgenodigd word bij feestjes (bruiloften/familiefeesten) (totaal 6%, mannen 6%, vrouwen 6%)
  • Als ik vakantie aan het plannen ben (totaal 5%, mannen 4%, vrouwen 5%)
  • Als anderen reageren op mijn single zijn (totaal 2%, mannen 2%, vrouwen 2%)
  • Als de situatie er beter op wordt met z’n tweeën (dansles/woning) (totaal 1%, mannen 1%, vrouwen 1%)
  • Overig (totaal 4%, mannen 3%, vrouwen 5%)

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.