bier stoere man

Brouwhotel in Groningen op komst

Dol op speciale biertjes en ben je wel toe aan een weekendje weg? Dan moet je volgend jaar eens neerstrijken in dit bijzondere hotel. We moeten nog even geduld hebben maar volgend jaar zal het eerste brouwhotel van Nederland zijn deuren in Groningen openen.

Brouwhotel

Al enkele jaren broedt het idee van een brouwhotel in het hoofd van Appie Weij, de eigenaar van Hotel Parkzicht in Veendam. Naar Duits voorbeeld wilde hij het familiehotel maar al te graag uitbreiden met een eigen brouwerij. Inmiddels zijn de verbouwingen in Hotel Parkzicht begonnen en is het dus al lang niet meer alleen een idee. Het restaurant, de wintertuin en de grote zaal worden compleet op zijn kop gezet en in de nieuwe stijl verbouwd. En dat is nog niet alles: het hotel breidt ook uit naar een naastgelegen pand!

Brouwerij van dichtbij

In het restaurant van het brouwhotel zal een glazen brouwinstallatie en open keuken gerealiseerd worden. Gasten zien zo dus niet alleen hoe de gerechten bereid worden maar kunnen ook het brouwen van dichtbij bekijken. Na dit brouwproces vindt de vergisting en lagering plaats in het nieuwe deel van het pand.

Extra binding

Nadat het brouwhotel zijn deuren heeft geopend is het ook voor amateurbrouwers, vriendengroepen of horecaondernemers mogelijk bieren te brouwen in de nieuwe brouwerij. Tegen vergoeding kunnen zij dus hun eigen bieren brouwen op een unieke locatie. “Dat geeft extra binding met de regio en de daarbij horende producten!”, aldus Appie Weij.

Streekbieren

Plannen voor nieuw te brouwen bieren zijn er zeer zeker. Eén van streekbieren zal een speciaal soort witbier worden dat met hennep uit de omgeving van Veendam zal worden gebrouwen: een Veenkoloniaal wietbier. Dit bier zal gebrouwen worden door de welbekende en ervaren brouwmeester Jacob Melissen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.