bridget jones ondergoed

Bridget Jones tijdperk definitief voorbij

Bridget Jones tijdperk definitief voorbij
Maar m/v kloof nog niet gedicht

Dé single bestaat niet, en die paar ‘happy ones’ moet je met een zaklantaarn zoeken. Verreweg de meeste van de ruim 2,5 miljoen singles die ons land rijk is, zijn echt niet van plan hun singlestatus onbeperkt te laten voortduren. Maar in-between willen ze het wel graag een beetje naar hun zin hebben. Het liefst zonder al te veel poespas, meewarige blikken van gesettelde vrienden en overbezorgde familieleden. “Het Bridget Jones tijdperk is definitief voorbij”, aldus Monique Holtmaat van Online Magazine Singlessite.nl.

Happy Single?

De moderne single van nu weet precies wat hij of zij wil en heeft steeds minder schroom om hiervoor uit te komen. Hoewel de kreet ‘happy single’ vooral zijn oorsprong vindt in de media, is het tegenwoordig beslist geen schande meer om te bekennen dat je geen partner hebt en op zoek bent naar die ene ware. Toch blijkt uit onderzoek van Singlessite.nl dat, ondanks het enorme aanbod van ontmoetingsmogelijkheden, men elkaar nog altijd het liefst spontaan tegen het lijf loopt. Het enigszins geforceerde karakter van party’s, activiteiten, reizen of datingsites, waar openlijk op elkaar wordt gejaagd, spreekt beslist niet iedereen aan.

Singles-Markt

Maar bij het uitblijven van die spontane ontmoeting in de supermarkt wagen steeds meer singles een kansje op de georganiseerde singles-markt. En wat voor een markt! Van luchtig tot serieus, van gratis tot (duur) betaald, en van een sportief tot cultureel stapmaatje, alles is mogelijk. Zoek je een 50 plusser, homo, hetero, vegetariër, boer, of juist iemand met een andere etnische afkomst? Voor iedere potentiële doelgroep bestaat er wel een contactsite of organisatie. Op het eerste gezicht lijkt het dus super eenvoudig om de ideale partner te vinden. Maar schijn bedriegt.

Desillusie of successtory?

Waar gaat het mis? We zoeken, daten en ontmoeten tot we een ons wegen, maar lang niet altijd met het gewenste resultaat. Sterker nog, de desillusies zijn vaak vele malen groter dan de successtory’s. Opgeven? Dat is niet echt een serieuze optie, want alleen is maar alleen. En hoe leuk ook voor een poosje, het is uiteindelijk niet wat we willen.

M/V verschillen

Dus wordt het aanbod nogmaals kritisch bekeken, gewikt en gewogen alvorens tot actie over te gaan. Bij die ‘actie’ komen onverbiddelijk de verschillen tussen mannen en vrouwen naar boven. Hoewel beiden wel aangeven veel waarde te hechten aan een gelijkwaardig opleidingsniveau en eenzelfde leeftijdscategorie, ondernemen ze veelal verschillende dingen om elkaar te vinden.

Persoonlijk versus anoniem

Vrouwen ontmoeten bij voorkeur face-to-face en zoeken nieuwe contacten dus vooral buiten de deur. Daarnaast beleven zij deze uitjes als een sociaal gebeuren, en vragen ze gerust één of meer vriendinnen mee. Mannen daarentegen zoeken het liever allemaal zelf en alleen uit. Zij verschansen zich daarom liever semi-anoniem achter de pc. Ontmoeten kan altijd nog lijkt het motto. Dit is er mede de oorzaak van dat er een mannenoverschot bestaat op datingsites en een vrouwenoverschot bij activiteiten met een wat meer persoonlijker karakter.

De klik

Hoewel beiden dus onbeschaamd en doelgericht op zoek gaan, valt het ondanks de diversiteit aan ontmoetingsmogelijkheden nog lang niet mee om die ene ware tegen het virtuele of echte lijf te lopen. En mocht dit onverhoopt toch het geval zijn, dan is het wachten op die magische ‘klik’.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.