Breda is paradijs vol jonge vrouwen

Voor mannelijke twintigers die op zoek zijn naar een vrouw is Breda een waar walhalla. Er is een vrouwen-overschot. In dorpen wonen juist meer mannen.

En daar sta je dan als single vrouw van in de twintig in een café in Breda. Links, rechts, allemaal vrouwen. Reuze-gezellig hoor, lekker om mee te kletsen. Maar een beetje onhandig is het wel. Althans als je op zoek bent naar de man van je leven. Jong Breda heeft een vrouwenoverschot. In de leeftijd van 18 tot en met 29 jaar telt de stad 14.241 vrouwen tegenover 12.494 mannen. Dat betekent dat rond 100 mannen 114 vrouwen trappelen.

Het is een beeld dat in meer grote steden is te zien. Onder jongeren groeit het aantal vrouwelijk inwoners gestaag ten opzichte van het aantal mannelijke. Vooral steden met een algemene (geen technische) universiteit oefenen grote aantrekkingskracht uit op vrouwen. Neem Utrecht. Die spant de kroon. Rond 100 mannen cirkelen daar maar liefst 129 vrouwen. Op de voet gevolgd trouwens door steden als Nijmegen, Leiden en Amsterdam.

Merkwaardig is dat niet. Bij het NIDI, het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut, weten ze immers: “Tegenwoordig kiezen meer meisjes dan jongens een academische of hogere beroepsopleiding.” Dat verklaart een grotere trek van meisjes naar studiesteden dan jongens. 
 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?