decollete

Borstvergroting voor haarzelf en voor een beter seksleven

Vrouwen die een operatie ondergingen om hun borsten te vergroten, zijn na de procedure meer tevreden over hun seksleven dan ervoor. Striemen als gevolg van de grotere borsten kunnen deze seksuele boost wel verstoren.

Seksuele tevredenheid

Braziliaanse wetenschappers ondervroegen 45 vrouwen die een borstvergroting hebben ondergaan. Professor Paulo Guimaros en zijn collega’s gaven de geopereerde dames een vragenlijst over de kwaliteit en de seksuele tevredenheid van hun seksleven. De deelneemsters vulden deze twee, vier en achttiende maanden na de cosmetische ingreep in. Alle 36 vrouwen in het onderzoek die achteraf geen striemen ontwikkelden, hadden een beter seksleven en waren hier ook meer tevreden over.

Belangrijk onderdeel van vrouwenlichaam

De Amerikaanse plastisch chirurg David Reath verklaart hoe een borstvergroting het seksleven van vrouwen kan verbeteren: “Ik denk dat de borst een belangrijk onderdeel is van het vrouwenlichaam. Het bepaalt hoe ze zich voelt over zichzelf, hoe haar kleding past en haar sexappeal. Het komt vaak voor dat een vrouw zich na zo een operatie zelfverzekerder voelt, dat ze het gevoel krijgt dat haar uiterlijk vanaf dat moment eindelijk bij haar innerlijk past.

Psychologische verklaring

Sommige experts geloven dat er een andere psychologische verklaring voor is. Professor in de psychologie Tomi-Ann Roberts legt uit: “Wanneer we veel moeite hebben gedaan voor iets, hier veel geld en tijd aan hebben besteed, dan proberen we die moeite te rechtvaardigen. Het goede gevoel dat we er achteraf aan overhouden is door de moeite, niet door de daad zelf.”

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!