perfecte man daten

Borstkas met of zonder haar: sexy of raar?

Als we recent cijfermateriaal mogen geloven, ontdoet één op de vijf mannen zich van beharing op de borstkas. Scheren, waxen en een aanval met de pincet zijn de wapens waarmee ze hun borsthaar te lijf gaan.

De vraag is wat vrouwen daarvan vinden?

 

Sean Connery

In de jaren 70 gaf een harige, mannelijke borst heel wat sex appeal aan bepaalde celebrities. Sean Connery was nooit James Bond geweest zonder die uitbarsting van borsthaar in de open neklijn van zijn hemd. De vraag die ons rest: Waar kwam die babyzachte torsotrend dan plots vandaag?

De haarloze man

Volgens een verzorgingsexpert begon het allemaal in de jaren 80. Bodybuilders lieten hun lichaamshaar verwijderen om in alle (geoliede) glorie te pronken met hun spiermassa. De charmes van de fitness lokten steeds meer mannen, die als brave kuddeschapen eveneens hun borsthaar begonnen te verwijderen.

De nineties luidden vervolgens het tijdperk in van de metroseksueel. Celebs als Brad Pitt en Matthew McConaughey verloren al hun wilde holbewonerkwaliteiten en stonden plots op elk moment van de dag paraat om de catwalk te bestormen met hun hemels zachte, onbehaarde bovenlichaam. Kortom: ontharen werd cool.

Rond de eeuwwisseling werd David Beckham dan weer het uithangbordje van de ‘Blote Borst Beweging’. Of hij nu tijdens of na een match zijn truitje boven het hoofd stak of halfnaakt poseerde voor broeken en ondergoed, die haarloze borstkas was nooit ver te zoeken.

Als reactie volgden heel wat voetballers en gewone mannen in zijn voetstappen. In 2005 moest zelfs 007 het bekopen met de komst van Daniel Craig, die met al zijn gladheid alle voormalige James Bonds plots ouderwets deed lijken. Ook verkoopcijfers van speciaal op mannen gerichte verzorgingsproducten zetten deze bevindingen kracht bij.

Sexy of absurd?

Er is geen twijfel mogelijk dat heel wat mannen zich voor hun verzorgingsrituelen laten leiden door de mening van de vrouw. Een resent “onderzoekjes” doet vermoeden dat dames in zwijm vallen voor een borstkas met de zachtheid van een baby. Uitspraken als “Vrouwen willen hun man glad en proper” zijn dan ook schering en inslag. De charme van een streepje ruwe mannelijkheid lijkt echt uitgestorven anno 2013.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.