bonus uitrusten vakantie

Bonus als je echt niet werkt op vakantie

Steeds meer bedrijven denken dat het beter is als werknemers af en toe de kans krijgen om volledig uit te rusten. Daarom is er een aantal organisaties dat werknemers een bonus geeft als ze tijdens de vakantie niet met hun werk bezig zijn. Dat meldt NRC.next.

Onbereikbaar zijn wordt beloond

Een van die organisaties is consultancybureau &Samhoud. Werknemers krijgen een zomerbonus van 250 euro als ze in de vakantie niet mailen of bellen met kantoor. In Amerika is zo’n bonus allang niet meer vreemd. Een Amerikaans technologiebedrijf geeft zelfs 7500 dollar als werknemers daadwerkelijk op vakantie gaan, onbereikbaar zijn en niet werken.

Onbeperkt aantal vakantiedagen

Een andere trend op het gebied van vakantiebeleid is het aanbieden van een onbeperkte hoeveelheid vakantiedagen. Dat doet onder andere Netflix. Het management geeft zelf het goede voorbeeld door lange vakanties te boeken en uitgerust weer terug te komen.

Vrije invulling vrije dagen

Uit onderzoek blijkt dat werknemers door vakantie echt tot rust komen, mits ze zelf mogen bepalen hoe ze hun vrije dagen invullen. Een werktelefoontje kan op zich geen kwaad, maar moet wel een vrije keuze zijn.

Mooie ervaringen maakt gelukkig

Het effect van vakantie duurt echter niet lang. In de eerste werkweek voelen werknemers zich alweer hetzelfde als voor de vakantie. Toch is het goed om te gaan. Ten eerste is de voorpret fijn en ten tweede is de ervaring belangrijk. Op de lange termijn worden mensen van mooie ervaringen gelukkiger dan van materiële zaken.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?