bonus uitrusten vakantie

Bonus als je echt niet werkt op vakantie

Steeds meer bedrijven denken dat het beter is als werknemers af en toe de kans krijgen om volledig uit te rusten. Daarom is er een aantal organisaties dat werknemers een bonus geeft als ze tijdens de vakantie niet met hun werk bezig zijn. Dat meldt NRC.next.

Onbereikbaar zijn wordt beloond

Een van die organisaties is consultancybureau &Samhoud. Werknemers krijgen een zomerbonus van 250 euro als ze in de vakantie niet mailen of bellen met kantoor. In Amerika is zo’n bonus allang niet meer vreemd. Een Amerikaans technologiebedrijf geeft zelfs 7500 dollar als werknemers daadwerkelijk op vakantie gaan, onbereikbaar zijn en niet werken.

Onbeperkt aantal vakantiedagen

Een andere trend op het gebied van vakantiebeleid is het aanbieden van een onbeperkte hoeveelheid vakantiedagen. Dat doet onder andere Netflix. Het management geeft zelf het goede voorbeeld door lange vakanties te boeken en uitgerust weer terug te komen.

Vrije invulling vrije dagen

Uit onderzoek blijkt dat werknemers door vakantie echt tot rust komen, mits ze zelf mogen bepalen hoe ze hun vrije dagen invullen. Een werktelefoontje kan op zich geen kwaad, maar moet wel een vrije keuze zijn.

Mooie ervaringen maakt gelukkig

Het effect van vakantie duurt echter niet lang. In de eerste werkweek voelen werknemers zich alweer hetzelfde als voor de vakantie. Toch is het goed om te gaan. Ten eerste is de voorpret fijn en ten tweede is de ervaring belangrijk. Op de lange termijn worden mensen van mooie ervaringen gelukkiger dan van materiële zaken.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!