boekdelen spreken

Boekdelen spreken door niks te zeggen

Al een week naar een date uitkijken en dan toch op het laatste moment afzeggen? Het gebeurt. Wat kan een man zo fout doen dat de kriebels die je lijkt te gaan voelen, ineens dood neerslaan. Een verkeerd woord is al genoeg. Wat denk je van “pop”, aan het einde van de vraag waar hij jou zal ontmoeten. Haar reactie spreekt boekdelen en daar heeft ze niet eens iets voor te zeggen.

Liefde in tijden van Facebook

Dit is een voorbeeld uit het boek Liefde in tijden van Facebook door de schrijvers Marcelino Lopez en Eric Klaassen. Een aaneenschakeling van herkenbare verhalen over vrouwen en mannen die eigenlijk maar een ding willen en dat is de ware tegen komen en daar een gelukkig leven mee hebben. Maar de waarheid is vaak anders. Wijvrouwen kunnen het andere geslacht het zo lastig maken, en anders om natuurlijk ook.

Boekdelen spreken door niks te zeggen

Waar zal ik je ophalen, pop? En weg zijn de vlinders die net een beetje gingen fladderen. Wanneer hij “pop” achterwege had gelaten en haar gewoon bij haar naam had genoemd was het voor dit moment goed geweest. Niet dat hij later dan niet toch door de mand was gevallen, maar dan hadden ze elkaar toch iets beter leren kennen. Les 1 is dus dat je in het begin zo weinig mogelijk moet zeggen. Dan kun je ook niks verkeerds zeggen. Communiceren is lastig. En zelfs door niks te zeggen kun je boekdelen spreken. Wat een gedoe.

Wandelend alarmsysteem

Ons brein lijkt erop gespitst extreem goed te signaleren wat er niet klopt met onze verwachtingen. We zijn een soort wandelend alarmsysteem. Een gevoel in je buik zegt je dat er iets niet klopt. We zijn er zo goed in geworden door de evolutie heen, dat we zelfs subtiele signalen zeer serieus nemen. Ons alarmsysteem werkt dag en nacht. En juist als we met een aantrekkelijk potentiële partner in contact komen, worden we extra alert. Op de ander maar ook op ons zelf. De vrouw is alerter dan de man, omdat zij zwanger kan geraken, hij niet. De mannelijke verleider kent natuurlijk alle afknappers die hij in eerste instantie al moet omzeilen om überhaupt niet meteen afgeschreven te worden. Hij moet behoorlijk wat credits opbouwen.

Verliefdheid legt systeem plat

Ook al kom je door iemands alarmsysteem heen en steel je diens hart, dan heb je nog geen garantie. Verliefdheid lijkt het systeem even plat te leggen. Ebt die verliefdheid een beetje weg dan komen er snel de  irritante trekjes die de overhand gaan nemen. Ga jij je ineens ergeren aan zijn stinkende oksels, aan haar bedachte manier van praten, aan zijn te laat komen, zelfs aan haar tafelmanieren? Ben er dan van bewust, dat dit niet aan je partner ligt,  maar aan jouw primitieve brein. Daar moeten we mee leren leven.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam