gezicht seksdrift

Boeiende weetjes over borsten

Borsten, we zien ze elke dag of bezitten ze zelf, maar denken er zelden echt diepgaand over na. Er zijn mensen die er hun werk van maken. Enkele wetenschappelijke weetjes van Florence Williams, auteur van ‘Breasts: A Natural and Unnatural History’.

Boeiende weetjes over borsten:

1. Uniek
Menselijke borsten zijn de enige op deze planeet die zich ontwikkelen in de puberteit en vervolgens permanent groot blijven. Andere vrouwelijke primaten hebben ze enkel wanneer dat ook echt nodig is, namelijk voor het voeden van zuigelingen. Bij ons blijven ze hangen, wat onze reproductieve status ook mag zijn.

2. Laatbloeiers
Wist u dat borsten het allerlaatste orgaan vormen dat groeit in ons lichaam? Anders dan bij de hersenen of de lever, is de architectuur van de borst nog niet op punt bij de geboorte. “Borsten moeten zichzelf uit het niets opbouwen tijdens de puberteit. Zelfs wanneer vrouwen nooit zwanger worden, zullen borsten elke maand veranderen”, stelt Williams.

Tijdens elke menstruatiecyclus kan het borstvolume variëren tot 13,6 procent. Waterretentie en celgroei zorgen voor deze schommelingen. De gemiddelde borst weegt ongeveer een halve kilo, maar dat gewicht kan verdubbelen in de late zwangerschap.

3. Achteruitgang
Onderzoek heeft aangetoond dat borsten een serieuze achteruitgang kunnen uitlokken in de hersenwerking van de man. Zo werd getest hoe groot de impact van afbeeldingen met goedgevormde boezems kan zijn op heren die cognitieve testen moeten afleggen. Ze bleken zodanig afgeleid te zijn door het beeldmateriaal dat ze zich niet meer konden focussen op de opdrachten.

4. 39,7 millimeter
Vrouwen die bezorgd zijn dat hun borsten bh’s en bikinitopjes niet gelijkmatig vullen, moeten rustig ademhalen en zich erbij neerleggen dat een borst altijd gemiddeld 39,7 millimeter (lees: bijna een vijfde van een cup) groter is dan de andere. Eigenlijk best logisch als je bedenkt dat ook onze oren, voeten en zelfs knieën zelden echt identiek zijn.
Bron: HLN

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.