gezicht seksdrift

Boeiende weetjes over borsten

Borsten, we zien ze elke dag of bezitten ze zelf, maar denken er zelden echt diepgaand over na. Er zijn mensen die er hun werk van maken. Enkele wetenschappelijke weetjes van Florence Williams, auteur van ‘Breasts: A Natural and Unnatural History’.

Boeiende weetjes over borsten:

1. Uniek
Menselijke borsten zijn de enige op deze planeet die zich ontwikkelen in de puberteit en vervolgens permanent groot blijven. Andere vrouwelijke primaten hebben ze enkel wanneer dat ook echt nodig is, namelijk voor het voeden van zuigelingen. Bij ons blijven ze hangen, wat onze reproductieve status ook mag zijn.

2. Laatbloeiers
Wist u dat borsten het allerlaatste orgaan vormen dat groeit in ons lichaam? Anders dan bij de hersenen of de lever, is de architectuur van de borst nog niet op punt bij de geboorte. “Borsten moeten zichzelf uit het niets opbouwen tijdens de puberteit. Zelfs wanneer vrouwen nooit zwanger worden, zullen borsten elke maand veranderen”, stelt Williams.

Tijdens elke menstruatiecyclus kan het borstvolume variëren tot 13,6 procent. Waterretentie en celgroei zorgen voor deze schommelingen. De gemiddelde borst weegt ongeveer een halve kilo, maar dat gewicht kan verdubbelen in de late zwangerschap.

3. Achteruitgang
Onderzoek heeft aangetoond dat borsten een serieuze achteruitgang kunnen uitlokken in de hersenwerking van de man. Zo werd getest hoe groot de impact van afbeeldingen met goedgevormde boezems kan zijn op heren die cognitieve testen moeten afleggen. Ze bleken zodanig afgeleid te zijn door het beeldmateriaal dat ze zich niet meer konden focussen op de opdrachten.

4. 39,7 millimeter
Vrouwen die bezorgd zijn dat hun borsten bh’s en bikinitopjes niet gelijkmatig vullen, moeten rustig ademhalen en zich erbij neerleggen dat een borst altijd gemiddeld 39,7 millimeter (lees: bijna een vijfde van een cup) groter is dan de andere. Eigenlijk best logisch als je bedenkt dat ook onze oren, voeten en zelfs knieën zelden echt identiek zijn.
Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.