blues feestdagen

Blues van feestdagen zet aan tot meer daten

Nederlanders verdringen collectief de pijnlijke herinnering aan de eenzame of ongelukkige feestdagen door zich in te schrijven bij dating-sites. Commerciële online relatiebureaus zien sinds de kerst een verdubbeling van de interesse.

Extra inschrijvingen

De grootste online bemiddelaar Relatieplanet.nl noteert sinds de feestdagen enkele honderden inschrijvingen extra per dag, een stijging van 25 procent. E-matching en Parship zitten sinds de kerst zelfs op twee keer zoveel inschrijvingen in vergelijking met normale weken. De koppelaar voor notoire vreemdgangers Second Love heeft een stijging van 44 procent.

Topweken

De datingsites zien allemaal een grote stijging tussen de kerst en de eerste weken van januari. Volgens mede-oprichter Jasper Jan de Konink van E-matching is dat goed te verklaren. ‘Dit zijn topweken en het begint al op Tweede Kerstdag. Mensen zijn er mee bezig hoe het nieuwe jaar er uit gaat zien. Ze denken na over hoe leuk het nou is om alles alleen te moeten doen. Het zijn heel menselijke overwegingen.’

Kwart miljoen actief op datingsites

Jaarlijks zijn in Nederland ongeveer een kwart miljoen mensen als betalend lid actief op datingsites. Niet alleen vrijgezellen gaan driftig op zoek. Volgens Erik Drost van Second Love begint de ondeugende zoektocht bij de beruchte vreemdgangers-site net na de kerst. ‘Mensen zijn voor de kerst wat rustiger en meer gericht op het gebeuren thuis. Daarna gaan ze weer aan zichzelf denken.’

Ook Ralph Kattenbeld van Relatieplanet.nl ziet op zijn computerscherm extra activiteit: ‘Vanwege de feestdagen en de goede voornemens gaan mensen sneller op zoek naar een nieuwe partner.’

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.