bloodrave feest dansen

Blood Rave populair bij échte vampiers

Onlangs werd aangekondigd dat op 31 oktober in Amsterdam ‘s werelds eerste Blood Rave zal plaatsvinden. Een Halloween feest waar het feestende publiek door een speciale sprinkler installatie met bloed besproeid zal worden. Dit nieuws veroorzaakte zowel nationaal als internationaal zoveel commotie, dat de Amsterdamse organisatie met een statement komt.

Halloween feest

Nadat de anonieme organisatie 20 augustus bekend maakte een Halloween feest te organiseren waarin bloed over de bezoekers gesproeid zou worden, geïnspireerd door de horrorfilm ‘Blade’ uit 1998, kwam dit nieuws snel in opspraak. Zowel nationale als internationale media berichtten hierover en ook het publieke debat omtrent de ethische moraal werd hiermee aangewakkerd. “Te gek dat het idee zoveel losmaakt bij mensen” zegt de organisatie, “we wilden iets doen dat vernieuwend is en dat bezoekers uit hun comfortzone haalt, dat lijkt gelukt.”

Gothics en vampieren

Op Facebook hebben al meer dan 5.000 mensen zich aangemeld, en ook de kaartverkoop is reden om een grotere locatie te vinden voor het evenement. De reden voor het statement: “We kwamen op blogs voor gothics en vampieren, en kregen steeds ineens berichten van bezoekers die al bijna hun vliegtickets aan het boeken waren, mits er écht bloed aanwezig zou zijn, dat was nooit onze bedoeling.”

Bloederig

Halloween is traditioneel een dag waarop mensen elkaar op een leuke manier angst aanjagen en plezier maken, en dat is ook de bedoeling geweest van de organisatie. “Het gebruik van echt bloed is gevaarlijk voor de gezondheid en daarnaast onethisch, we zouden nooit iets doen dat de gezondheid in gevaar brengt. Ondanks dat de meeste tickethouders de grap begrepen, vonden we het noodzakelijk om met een statement te komen.”

De organisatie zal met “synthetisch bloed” in haar sprinklerinstallatie zorgen voor de ultieme Halloween-ervaring. De laatste kaarten voor 31 oktober zijn nog te koop op deze website. 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.