mannen gelukkiger dan vrouwen

Blog: “Koppel je nog steeds singles aan elkaar”

“En, hoe gaat het met de business. Koppel je nog steeds singles aan elkaar”? Die vraag krijg ik nog altijd wanneer ik een oude bekende of vage kennis tegen het lijf loop. Hoewel alweer bijna 15 jaar geleden dat ik me in de wereld van dating en matching begaf kom ik maar niet los van het dokter-love-imago. Terwijl ik toch echt in de verste verte niet op Robert ten Brink lijk, maar dat terzijde.

Aantrekkingskracht van singles

Door de jaren heen is me duidelijk geworden dat wanneer je vertelt dat je “iets doet met singles” dit een bepaalde aantrekkingskracht uitoefent op mensen. Ze vinden het interessant, boeiend en vooral “apart”. Terwijl het overgrote deel van mijn werk toch echt behoorlijk saai is… maar daar kunnen ze zich dan weer geen voorstelling van maken. Dat mijn werkterrein zich al heel wat jaren geleden heeft verlegd van matching naar het runnen van twee online magazines is menigeen ontgaan. En niet alleen die vage bekenden. Ook journalisten kijken vaak maar met een half oog. De naam Singlessite.nl doet een datingsite vermoeden, Single2Travel.nl een reisorganisatie dus…. Daarbij magazines klinkt ook veel minder spannend en véél minder sexy dan matching. Hoewel….

Seks & TV

Als ik me laat ontvallen dat ik met een stukje over de seksindustrie in Gambia (voor veel single vrouwen van middelbare leeftijd dé reden om daar een vakantie te boeken) bijna een rel ontketen en door de redactie van Pauw wordt benaderd om daar aan te schuiven en mijn verhaal te doen, dan is mijn werk wederom ineens héél interessant. Not! Jammer ook dat singles in TV-land enkel op het ‘programma’ komen wanneer het over zoiets gaat. Er zijn namelijk veel interessantere onderwerpen om over te praten in een talkshow. Waarom vijftigers en zelfs zestigers steeds vaker scheiden, het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke singles tijdens hun zoektocht naar een nieuwe liefde, of wat te denken van de vooroordelen over singlereizen die nog altijd bestaan? Daar zouden meer single kijkers zich in herkennen dan in die seksvakanties naar Gambia.

Kijkcijfers

Anyway… aan de andere kant is het ook te begrijpen: seks sells. Het is goed voor de kijkcijfers en dat is natuurlijk wel waar het om draait op TV. Je ziet het ook bij Humberto Tan. Nu er gesproken wordt over zijn vermeende affaire met Dionne Stax gaan de dalende kijkcijfers van RTL Late Night ineens weer omhoog.  Alsof die man in zijn eigen talkshow om een uurtje of 23.00 zegt; “beste kijkers, het is waar. Ik heb een verhouding (gehad) met mevrouw Stax”… Of “omdat mijn vrouw en kinderen nogal last hebben van de aanhoudende geruchten wil ik u bij deze laten weten dat er geen sprake is van een intieme relatie tussen mij en mevrouw Stax”. Zie je het voor je? En toch zijn er mensen die denken dat dit staat te gebeuren en daarom stemmen ze op de late avond voor alle zekerheid nog even af op RTL4.

Imago

Seks verkoopt als een dolle en de waarheid doet er voor heel veel mensen niet zoveel toe. Als er eenmaal een imago aan je kleeft kom je er niet zomaar vanaf! Patricia zal nog lang achtervolgd blijven door haar roemruchte sekstape, Humberto zal voorlopig nog niet af zijn van alle berichtgeving over zijn ‘vermeende affaire’ en ik blijf tot in de lengte der dagen ‘singles koppelen’ vrees ik. 😉

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen