Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
mannen gelukkiger dan vrouwen
23 april 2017

Blog: “Koppel je nog steeds singles aan elkaar”

“En, hoe gaat het met de business. Koppel je nog steeds singles aan elkaar”? Die vraag krijg ik nog altijd wanneer ik een oude bekende of vage kennis tegen het lijf loop. Hoewel alweer bijna 15 jaar geleden dat ik me in de wereld van dating en matching begaf kom ik maar niet los van het dokter-love-imago. Terwijl ik toch echt in de verste verte niet op Robert ten Brink lijk, maar dat terzijde.

Aantrekkingskracht van singles

Door de jaren heen is me duidelijk geworden dat wanneer je vertelt dat je “iets doet met singles” dit een bepaalde aantrekkingskracht uitoefent op mensen. Ze vinden het interessant, boeiend en vooral “apart”. Terwijl het overgrote deel van mijn werk toch echt behoorlijk saai is… maar daar kunnen ze zich dan weer geen voorstelling van maken. Dat mijn werkterrein zich al heel wat jaren geleden heeft verlegd van matching naar het runnen van twee online magazines is menigeen ontgaan. En niet alleen die vage bekenden. Ook journalisten kijken vaak maar met een half oog. De naam Singlessite.nl doet een datingsite vermoeden, Single2Travel.nl een reisorganisatie dus…. Daarbij magazines klinkt ook veel minder spannend en véél minder sexy dan matching. Hoewel….

Seks & TV

Als ik me laat ontvallen dat ik met een stukje over de seksindustrie in Gambia (voor veel single vrouwen van middelbare leeftijd dé reden om daar een vakantie te boeken) bijna een rel ontketen en door de redactie van Pauw wordt benaderd om daar aan te schuiven en mijn verhaal te doen, dan is mijn werk wederom ineens héél interessant. Not! Jammer ook dat singles in TV-land enkel op het ‘programma’ komen wanneer het over zoiets gaat. Er zijn namelijk veel interessantere onderwerpen om over te praten in een talkshow. Waarom vijftigers en zelfs zestigers steeds vaker scheiden, het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke singles tijdens hun zoektocht naar een nieuwe liefde, of wat te denken van de vooroordelen over singlereizen die nog altijd bestaan? Daar zouden meer single kijkers zich in herkennen dan in die seksvakanties naar Gambia.

Kijkcijfers

Anyway… aan de andere kant is het ook te begrijpen: seks sells. Het is goed voor de kijkcijfers en dat is natuurlijk wel waar het om draait op TV. Je ziet het ook bij Humberto Tan. Nu er gesproken wordt over zijn vermeende affaire met Dionne Stax gaan de dalende kijkcijfers van RTL Late Night ineens weer omhoog.  Alsof die man in zijn eigen talkshow om een uurtje of 23.00 zegt; “beste kijkers, het is waar. Ik heb een verhouding (gehad) met mevrouw Stax”… Of “omdat mijn vrouw en kinderen nogal last hebben van de aanhoudende geruchten wil ik u bij deze laten weten dat er geen sprake is van een intieme relatie tussen mij en mevrouw Stax”. Zie je het voor je? En toch zijn er mensen die denken dat dit staat te gebeuren en daarom stemmen ze op de late avond voor alle zekerheid nog even af op RTL4.

Imago

Seks verkoopt als een dolle en de waarheid doet er voor heel veel mensen niet zoveel toe. Als er eenmaal een imago aan je kleeft kom je er niet zomaar vanaf! Patricia zal nog lang achtervolgd blijven door haar roemruchte sekstape, Humberto zal voorlopig nog niet af zijn van alle berichtgeving over zijn ‘vermeende affaire’ en ik blijf tot in de lengte der dagen ‘singles koppelen’ vrees ik. 😉

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

De regel van de derde date

Na een date of twee, drie weet je natuurlijk niet of...

Dating-app Plekk verbindt single festivalgangers

Plekk biedt festivalgangers nu de kans om op of rond een...

Op zoek naar de liefde: hou hier dan rekening mee!

Nog op zoek naar de liefde? Volgens experts zijn er wel...

Deze app maakt daten veiliger voor vrouwen

De app SafeDate stuurt je beste vrienden of familie automatisch een...

DTNG. Exclusive – de nuchtere Hollandse variant op The Millionair Matchmaker

Een goede baan, een rijk sociaal leven, (netwerk)borrels, vaste avonden sporten...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie