Blind date voor moslims

Aicha, Iaila, Haiati, Nashad, Salwa en vele anderen nemen een ‘blind date’ wel erg letterlijk. Van de grote wereldwijde datingsite voor moslims, muslima.com, spetteren ze nou bepaald niet af met hun foto’s in nikab of chador. Een moslimman moet hen op hun ogen geloven dat hun profiel klopt. Dat zegt zonder uitzondering dat zij aantrekkelijk en hooggeschoold zijn.

Veel moslima’s hebben op dergelijke islamitische datingsites wel een gezicht, zij het dat de gelaatstrekken worden omfloerst door strak aangebonden hoofddoeken. Ook zonder hoofdbedekkingen prijzen dames zich aan, die kennelijk minder streng in de leer zijn. Vaak zijn dat gescheiden vrouwen.

Daten, flirten en huwelijkspartners zoeken via het internet groeit in populariteit bij moslims, vooral in het Westen. Daar is een duidelijke reden voor. De eerste generatie moslims begint af te stappen van gearrangeerde huwelijken voor hun dochters, zo blijkt uit onderzoeken. Dankzij het internet kunnen de dochters, vaak met enthousiaste hulp van de ouders, kiezen uit duizenden mannen in eigen land. Hun culturele restricties om in contact te komen met vreemde mannen vallen door het internet weg. Via eerst e-mail- of chatcontact hebben zij zelf het heft in handen. Het web is voor veel moslima’s een regelrechte bevrijding. Voor mannen trouwens ook, want ze kunnen het dichter bij huis zoeken. Het internet draagt op die manier bij aan een vermindering van importbruiden.

Behalve de internationale sites die ook op Nederland zijn gericht, zijn er drie speciale voorzieningen voor Nederlandse moslims. Twee daarvan zijn feitelijk datingfora. Die zijn te vinden op marokko.nl en maroc.nl. De wervende teksten daar zijn over het algemeen modern van toon, passend in de open Nederlandse samenleving. (bron: Telegraaf.nl)

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?