eerste date verschillen

Blind date in Nacht van de Nacht

De donkere nacht is één van de oerwaarden in ons bestaan. De aarde draait om zijn as waardoor dag en nacht elkaar afwisselen. Met dit ‘dag- en nachtritme’ leven de organismen op aarde al miljoenen jaren en hun gedrag en levenswijze zijn hier op ingesteld. De duisternis is ook voor de mens van belang. Zo draagt zij bij aan een goede nachtrust. Daarnaast hebben het vallen van de avond en de verstilde, donkere nacht een eigen sfeer en beleving. De donkere nacht is kortom een waarde die gekoesterd moet worden!

Nacht van de Nacht: 25 oktober 2014

In de nacht van zaterdag op zondag hebben vorig jaar in oktober door heel het land ruim 34.000 mensen genoten van de negende Nacht van de Nacht, georganiseerd door De Natuur- en Milieufederaties. Met een record aantal bezoekers en activiteiten heeft jong en oud het donker op een spannende en mooie manier kunnen beleven. Nachtwandelingen, sterren kijken of een vaartocht in het donker… Tijdens de komende Nacht van de Nacht zijn er weer volop duistere activiteiten. Nacht vindt plaats op 25 oktober 2014.

Nachtspektakel Hunebedcentrum

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht.  Iedereen wordt uitgenodigd om met elkaar de schoonheid van de nacht te vieren op de 10e Nacht van de Nacht bij het Hunebedcentrum in Borger. Bij het grootste Hunebed van Nederland in Borger vindt het speciale jubileum Nachtspektakel van Drenthe plaats. Daar waar 5.000 jaar geschiedenis ligt, zullen 5.000 sterren schitteren. De Natuur en Milieufederatie Drenthe en het Hunebedcentrum organiseren samen een speciale bijeenkomst om de duisternis te vieren en het belang van de donkere Nacht onder de aandacht te brengen.

Andere nacht activiteiten door heel Nederland

1. Donker tafelen met eindeseizoensbuffet

Ervaar en geniet van een  eindeseizoens buffet in de stilte en duisternis van de theetuin. Theetuin de Stokroos, Krabbenhoekseweg 2 in Nieuwerkerk.

2. De Seedykstertoer

Een tocht met panoramawagen langs de Zeedijk over een lengte van 6 km. In donker rijden en zien hoe donker Friesland is achter de Zeedijk. De SeedykstertoerZeedijk 8, in Marrum.

3. Lichtjestocht langs vleermuizen

‘s Nachts zijn de dieren onzichtbaar in de natuur, maar de dieren kunnen wel heel goed zien! De muis kan alles voelen met haar voetjes en snorharen, de vleermuis ziet lekkere hapjes met zijn oren. Elk dier zijn wel iets bijzonders in het donker en vannacht ontdek jij dat! Wil je meedoen? Je kunt starten om 19.00 u, 19.30 u en 20.00 u. Natuurmonumenten, Hoofdweg 120 in Veenhuizen.

4. Natuurwandeling met natuurfotografie

Fotografeer de natuur bij nacht. Ingrid van der Spoel is bioloog, fotograaf en docent aan de Fotolocatie Haren. Tijdens de Nacht van de Nacht kun je met haar mee op een nachtelijke natuurwandeling. Hoe maak je spannende foto’s in de nachtelijke natuur? Vertrekpunt: De Fotolocatie, Kerklaan 30 (vleugel B van de Biotoop) te Haren. Aanvang: 22:00

5. Struintocht buitenpolder Heerewaarden

Een avontuurlijke struintocht in het donker. Zintuigen op scherp! Georganiseerd door Natuurwacht Bommelerwaard, Visserij 56 in Zaltbommel. Tocht is in Heerewaarden.

6. Nachtwandeling in Hulst

Om 19.00 uur verzamelen we  in de tuin van van ‘s Landshuis, waarna we vanaf 19.15 in een aantal groepen een nachtwandeling gaan maken, met onderweg diverse nachtactiviteiten zoals sterren kijken. Er wordt afgesloten met onder meer warme chocomelk. VVV Hulst, Steenstraat 37  in Hulst.

7. Nachtklimmen voor echte waaghalzen

Fun Forest organiseert nachtklimmen in de Nacht van de Nacht. Een ervaring om nooit te vergeten! Klimmen door de bomen in het donker. Klimmen en klauteren van boom naar boom bij daglicht is al een hele ervaring op zich. Voor de echte waaghalzen is er een parcours geopend in het donker tijdens de nacht van de nacht. Durf jij deze uitdaging aan?! Fun Forest, Verlengde Trappsitenweg 35, Tegelen (bij Venlo).

Blind date in donkere nacht

Toen ik deze Nacht van de Nacht voorbij zag komen leek me dat wel een leuk idee voor een date. Een soort van blind date, alleen verlicht door het licht van de sterren. Hoe romantisch. Hou je niet van romantisch? Ook goed. In het donker zijn die nacht zoveel activiteiten te vinden in heel Nederland die helemaal niet romantisch zijn maar juist eng. Waar je als vrouw graag een stoere man bij aan je zijde wil, bij wijze van. Of andersom natuurlijk. Dus ben je aan het nadenken over een plaats en activiteit voor een date op 25 oktober, dan kun je op de site van Nacht van de Nacht vast een geschikte activiteit vinden. Je kunt ook zelf een activiteit bedenken en plannen en deze doorgeven aan deze site. Een alternatieve manier om tot een blind date te komen?

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.