Blijf samen op stap gaan in een relatie

Als single is het belangrijk om te weten hoe je in een relatie kunt komen. Maar wanneer je had geweten hoe je een vorige relatie goed had kunnen houden, dan was je op dit moment waarschijnlijk geen single. Dus stel dat je weer een relatie krijgt, dan is het handig om te weten hoe je die bloeiend houdt.

Relaties raken in een sleur

Relaties lopen vaak stuk omdat mensen in een sleur raken. Het is niet dat mensen in eens niet meer bij elkaar passen, maar ze denken dat ze op elkaar zijn uitgekeken. Wat ook erg mee gaat spelen zijn de huishoudelijke beslommeringen, die een negatieve stempel kunnen drukken op jullie omgang met elkaar.

Vanzelfsprekendheid uit den boze

Sleur in een relatie of sleur in een huwelijk, waar kinderen zijn, lijkt niet te voorkomen. Dit is echter niet waar. Sleur hoeft niet, maar daar moet je wel allebei aan werken. Je moet dingen niet vanzelfsprekend gaan vinden, zoals de rolverdeling in huishoudelijke taken, het brengen van inkomsten, het verzorgen van de kinderen. Je moet hierover blijven communiceren met elkaar.

Blijf samen op stap gaan

Wat in een langerdurende relatie ook er in sluipt, is dat er alleen maar gewerkt wordt, gesport en thuis tv wordt gekeken. Een relatie is dan zo voorspelbaar dat het gevoel makkelijk kan instorten. Blijf in het leven staan, ga naar buiten samen, ga uit.  De kans dat een relatie stuk loopt verklein je hiermee ziender ogen. Het is wel van belang dat wanneer jullie kinderen hebben, dat die lekker thuisblijven. Regel een oppas.

Zorg dat de vonk blijft

Vroeger deden jullie wel veel dingen samen, waren jullie ondernemend, maar nu niets meer van dat alles. Waarom? Omdat het geld kost, omdat je geen tijd hebt, of omdat het gewoon er in geslopen is. Vaak is dat laatste het geval. Dus ga erop uit samen. Ga naar een museum, ga samen uit eten, maak een lange wandeling samen. Het houdt de vonk tussen geliefden echt langer in stand.

Echtscheiding kan voorkomen worden

In Engeland deden onderzoekers van de Marriage Foundation onderzoek onder bijna 10.000 echtgenoten, weliswaar met kinderen. Zij lieten zien dat 1 op de 3 stllen nauwelijks of nooit samen op stap gingen. Komt mooi overeen met aantal echtscheidingen. Maar er is nog iets aan te doen, want de kans op een scheiding daalt met 14% als partners elkaar maandelijks daten.

Advies: Trek af en toe de deur van het drukke gezinsleven achter je dicht.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.