Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
7 datingapps om te testen
1 april 2020

Blijf in contact en ontmoet elkaar in de liefde: Happn breidt haar diensten uit

‘Vind de mensen die jouw pad gekruist hebben’, dat is de belofte van de toonaangevende dating app, Happn. Nu blijkt dat we in ieder geval tot 28 april zo veel mogelijk thuis moeten blijven en horeca gesloten is, kondigt de dating-app aan de straal van ‘crossing paths’ uit te breiden naar 90 km. In eerste instantie was de radius 250 meter. Dit met het oog op het behoud van de sociale contacten en van nieuwe ontmoetingen, ondanks de huidige tijd van ‘social distancing’.

 Gedwongen afstand

“Deze unieke situatie creëert een gedwongen afstand, wat voor velen een uitdaging is. Zo ook voor onze gebruikers. In het kader van sociale onthouding hebben onze gebruikers hun zorgen met ons gedeeld omdat het aantal mensen met wie ze paden kruisen uiteraard fors daalde. We kennen de rol die we hebben als dating app in het tot stand brengen van sociaal contact. Daarom hebben we besloten om de straal van ‘nabijheid’ van gebruikers tot 90 km uit te breiden. Zo wordt gevoel van isolement verminderd tijdens deze periode”, zegt Didier Rappaport , CEO van Happn. In de app zijn vandaag twee categorieën zichtbaar: “mensen met wie je paden hebt gekruist” en “mensen waarmee je misschien paden hebt gekruist”.

Dating in tijd van sociale onthouding

Veel journalisten hebben ons gevraagd wat de impact van deze isolatie- en sociale onthoudingsperiode is op het gebied van dating: we zien in landen als Italië een daling van het aantal contacten ten tijde van de aankondigingen van de regering. Zodra de eerste shock is verwerkt, zien we het begin van een hervatting van het aantal gelegde verbindingen, en vooral, dat er veel meer berichten worden uitgewisseld in de applicatie.

Dat kan gemakkelijk worden verklaard: Gebruikers, die niet volledig geïsoleerd kunnen blijven en elkaar willen ontmoeten, breiden hun uitwisselingen uit door middel van schrijven. Na een in-app enquête die gelanceerd is in de week van 9 maart, overweegt zelfs 54% om de beroemde ‘eerste date’ in videovorm te doen. Dit cijfer blijft – niet verrassend – stijgen.

Delen:
Facebook Twitter Icon

1 reacties

  1. Dit is al sinds eind heel vorig jaar zo dat eigenlijk bijna nooit meer iemand tegenkomt op 250 meter , maar alles daar buiten tot meer dan 50 km verwijderd. En dit is niet aan te passen zoals bij Tinder met max afstand.

    Petra | 3-04-2020
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Wintersport boeken in coronatijden: gratis annuleren of omboeken

De meeste mensen zijn gewoon van plan op wintersport te gaan,...

Daten in coronatijden? Dit doe je in elk geval liever niet

Is hij of zij überhaupt de moeite waard om het risico...

Dit is waarom er meer relaties sneuvelen dan vroeger

Steeds meer relaties overleven het niet. Vroeger was dat anders. Hoe...

7 tips voor het boeken van een zomervakantie in coronatijden

Waar moet je tijdens het boeken van je vakantie op letten?...

Corona houdt koppels (voorlopig) bij elkaar

Er is een forse terugloop van het aantal echtscheidingsaanvragen en dat...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie