7 datingapps om te testen

Blijf in contact en ontmoet elkaar in de liefde: Happn breidt haar diensten uit

‘Vind de mensen die jouw pad gekruist hebben’, dat is de belofte van de toonaangevende dating app, Happn. Nu blijkt dat we in ieder geval tot 28 april zo veel mogelijk thuis moeten blijven en horeca gesloten is, kondigt de dating-app aan de straal van ‘crossing paths’ uit te breiden naar 90 km. In eerste instantie was de radius 250 meter. Dit met het oog op het behoud van de sociale contacten en van nieuwe ontmoetingen, ondanks de huidige tijd van ‘social distancing’.

 Gedwongen afstand

“Deze unieke situatie creëert een gedwongen afstand, wat voor velen een uitdaging is. Zo ook voor onze gebruikers. In het kader van sociale onthouding hebben onze gebruikers hun zorgen met ons gedeeld omdat het aantal mensen met wie ze paden kruisen uiteraard fors daalde. We kennen de rol die we hebben als dating app in het tot stand brengen van sociaal contact. Daarom hebben we besloten om de straal van ‘nabijheid’ van gebruikers tot 90 km uit te breiden. Zo wordt gevoel van isolement verminderd tijdens deze periode”, zegt Didier Rappaport , CEO van Happn. In de app zijn vandaag twee categorieën zichtbaar: “mensen met wie je paden hebt gekruist” en “mensen waarmee je misschien paden hebt gekruist”.

Dating in tijd van sociale onthouding

Veel journalisten hebben ons gevraagd wat de impact van deze isolatie- en sociale onthoudingsperiode is op het gebied van dating: we zien in landen als Italië een daling van het aantal contacten ten tijde van de aankondigingen van de regering. Zodra de eerste shock is verwerkt, zien we het begin van een hervatting van het aantal gelegde verbindingen, en vooral, dat er veel meer berichten worden uitgewisseld in de applicatie.

Dat kan gemakkelijk worden verklaard: Gebruikers, die niet volledig geïsoleerd kunnen blijven en elkaar willen ontmoeten, breiden hun uitwisselingen uit door middel van schrijven. Na een in-app enquête die gelanceerd is in de week van 9 maart, overweegt zelfs 54% om de beroemde ‘eerste date’ in videovorm te doen. Dit cijfer blijft – niet verrassend – stijgen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.