trouwen

Blije man garantie voor goed huwelijk

Het geheim van een goed huwelijk? Dat blijkt volgens onderzoekers aan de universiteit van Chicago een blije en gezonde man.

Man bepalend

Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de algemene gezondheidstoestand en de opgewektheid van een echtgenoot een grote rol spelen bij het welslagen van een relatie. Opmerkelijker: of de vrouw positief in het leven staat of niet, maakt geen verschil voor een goed huwelijk.

Positieve man geeft minder conflicten

De studie ondervroeg 953 heteroseksuele koppels en ontdekte dat er minder conflicten optreden in een relatie als de echtgenoot doorgaans positief in het leven staat. Een echtgenoot met gezondheidsproblemen levert net meer conflicten op, volgens het onderzoek.

Gesteldheid vrouw doet er niet toe

De vrouwen gingen vrijuit: hun (positieve) kijk op de dingen of gezondheidstoestand zouden geen invloed hebben op het aantal conflicten in een relatie.

Bron: Nieuwsblad

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.