We zitten inmiddels alweer bijna halverwege januari. De kans dat jouw goede voornemens zijn weggezakt is aanzienlijk.. dus hoogste tijd om die doelen van 2016 eens wat nieuw leven in te blazen. Of dat nou die nieuwe liefde of die nieuwe baan is!

Wil jij jezelf motiveren? Wees dan slimmer dan de jaren hiervoor en maak een vision bord.

Een vision bord is al bijzonder ingeburgerd bij onze Amerikaanse vrienden en de grote bedrijven, maar moet de oversteek naar de Europese huiskamers nog maken. En dat terwijl het net een erg handig hulpmiddel is om die goede voornemens concreet en realiseerbaar te maken. Met een vision bord zet je die wilde plannen immers om in een aanschouwelijk, bereikbaar doel. Door uit te tekenen hoe, wat, waar en wanneer maak je van die dromen eindelijk werkelijkheid. Maar, hoe maak je dat nu?

vision bord doelen

Denk na over je doelen

Begin niet in het wilde weg te tekenen en te krabbelen, maar denk goed na over wat je precies wil bereiken. Volgens onderzoek heb je immers meer kans om je doelen te bereiken als je je ambities neerschrijft. Wat wil je precies verbeteren of veranderen? Waar wil je naartoe op het einde van het jaar? Schrijf deze dingen op in een klein notitieboekje dat je bij de hand houdt.

Gevoelens

Vervolgens focus je op het emotionele aspect. Door te reflecteren over hoe je je voelt bij wat je hebt, in plaats wat over je zou willen hebben, zal je positiever in het leven staan en bijgevolg meer energie hebben om je taken en doelen aan te pakken.

Knutselen maar

Haal een groot stuk karton in huis, en ga op zoek naar een schaar en wat lijm. Knip mooie beelden en motiverende quotes uit die bij jouw doelen passen, en leg alles op één grote hoop. Vervolgens kan je ze op je bord beginnen passen. Volg je intuïtie, wat je ook maakt, het belangrijkste is vooral dat het bij jou past en dat jij je er goed bij voelt.