Zorgeloos op vakantie

Bizarre boetes op vakantie in het buitenland

We zitten midden in de zomervakanties en dan is nooit een slecht idee om je dan van tevoren te verdiepen in de regels die gelden op je bestemming. Want voor je het weet heb je een (bijzondere) boete te pakken. Reviewwebsite Zoover zet er negen op een rijtje.

  1. Zonder onderbroek in Thailand

Zin in een eigen Basic Instinct-moment op reis? Niet doen in Thailand. Daar worden boetes uitgedeeld als je zonder ondergoed de deur uit gaat. Hoe de Thaise agenten dit controleren, is niet helemaal duidelijk.

  1. Kauwgom in Singapore

In Singapore zijn de straten kauwgomvrij. Het is daar namelijk verboden om het product te verkopen. Je mag het wel op zak hebben, maar neem het dus mee vanuit thuis. Wie zijn uitgespuugde kauwgom op straat gooit, riskeert een boete van 1.000 Singapore dollars (zo’n 600 euro).

  1. Slippers achter het stuur in Frankrijk

Net wakker geworden op die heerlijke camping in Frankrijk? Slippers aan en naar het strand natuurlijk. Lopend vormt dat geen probleem, maar stap niet met slippers in de auto, want dat is strafbaar. Hetzelfde geldt trouwens ook voor rijden met oordopjes.

  1. Duiven voederen in Venetië

Geef je restje boterham niet aan de duiven in Venetië. Volgens de politie heeft duivenpoep een catastrofale werking op de Venetiaanse gebouwen, en de ‘vliegende ratten’ worden er met alle middelen geweerd. Het is dan ook verboden om de vogels eten te geven.

  1. Knuffelen in Dubai

Een romantische vakantie? Dan is het misschien verstandig om Dubai even over te slaan. Het is niet toegestaan om in het openbaar veel affectie te tonen. Knuffelen en friemelen levert een boete op. Op het verrichten van seksuele handelingen in het openbaar staan zelfs gevangenisstraffen.

  1. Luide schoenen in Italië

Haal die krakende sneakers maar snel uit de koffer. Op het Italiaanse Capri is het niet toegestaan om schoenen te dragen die geluid maken.

  1. Zonder benzine op de Autobahn

Op autovakantie naar Duitsland? Gooi de auto dan maar helemaal vol. Want midden op de Autobahn zonder benzine staan is niet alleen vervelend, maar ook een fikse overtreding.

  1. Niezen in Asheville

Snotverkouden? Blijf beter binnen tijdens een vakantie in het Amerikaanse Asheville. Raar maar waar: het is verboden om op straat te niezen.

  1. Zwembroek in Barcelona

Van je hotel te voet naar het strand in je bikini? Niet in Barcelona. Alleen in zwembaden en op en rond het strand is lopen in zwemkleding toegestaan.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!