van swipen naar ontmoeten

Binnen drie kwartier weten singles of ze een tweede date willen

42 minuten en 29 seconden. Zo lang duurt het gemiddeld tijdens een date voor we besluiten of we iemand nog een tweede keer willen zien. Een op de vijf vrijgezellen geeft aan zelfs binnen tien minuten te weten of er al een tweede afspraakje inzit. Dat blijkt uit onderzoek onder 1000 vrijgezellen van de Nederlandse datingapp The Inner Circle. Ook blijkt uit het onderzoek dat negentien minuten op een date wachten, te lang is. Daarom lanceert The Inner Circle een playlist van 19 minuten, om vrijgezellen te helpen wachten op hun liefde.

Probleem: lang chatten in plaats van afspreken

David Vermeulen, CEO van The Inner Circle: “Omdat je binnen een korte periode al weet of je iemand wil terugzien, raden we vrijgezellen ook aan om niet te lang te treuzelen. Wees niet bang, spreek af en ontdek of er een klik is met iemand. Waarom zou je nog weken online chatten, als je ook in het echt kan ontdekken of iemand bij je past?”

Uit het onderzoek blijkt namelijk dat vrijgezellen bijzonder lang met elkaar in gesprek zijn, voor ze daadwerkelijk afspreken. Online daters zijn gemiddeld vijf dagen met elkaar in gesprek, voor het tot een eerste afspraakje komt. Een op de acht vrijgezellen wacht zelfs twee weken voor er een eerste ontmoeting plaatsvindt.

Waarom spreken we af?

Dit zijn de top vijf redenen waarom mensen ‘in het echt’ afspreken, in plaats van via een app te blijven chatten:

 • Aangetrokken worden door iemands persoonlijkheid, niet slechts door iemands online profiel (39 procent)
 • Willen ontdekken of er een fysieke klik is (39 procent)
 • ‘Echte’ reacties ontdekken bij de ander, niet slechts communiceren via emoticons (35 procent)
 • Om oogcontact te kunnen hebben (26 procent)
 • Om iemands stem horen (23 procent)

Na 19 minuten te laat komen, haakt men af

Vrijgezellen noemen negentien minuten gemiddeld als een grens. Komt een afspraakje later opdagen, dan haakt men af. Een op de vier online daters vertrekt zelfs al na tien minuten wachten. Tien procent van de vrijgezellen zou zelfs een uur wachten op een afspraakje. Gemiddeld wachten mannen langer dan vrouwen: een op de drie mannen wacht dertig minuten, bij een op de drie vrouwen is dat slechts tien minuten.

Om wachtende vrijgezellen te helpen, heeft The Inner Circle een Spotify-playlist gemaakt voor vrijgezellen. Vermeulen: “Deze playlist valt te beluisteren terwijl je wacht op een afspraakje. Dit moet voorkomen dat daters binnen negentien minuten afhaken. Is deze playlist afgelopen, dan suggereren we wel te vertrekken: je tijd is kostbaar en je zou niet veel langer op iemand moeten hoeven wachten.”

De playlist vind je hieronder en via deze link:

 • ‘I’m still standing’, Elton John (3:03)
 • ‘You can’t hurry love’, Phil Collins (2:56)
 • ‘All by myself’, Celine Dion (5:12)
 • ‘I’ll be waiting’, Adele (4:01)
 • ‘Waiting for Love’, Avicii (3:50)

Bonus-tracks voor de mannen die 11 minuten langer wachten:

 • ‘Waiting for tonight’, J Lo (4:01)
 • ‘Lonely’, Akon (3:55)
 • ‘Sitting, waiting, wishing’, Jack Johnson (3:04)

 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam