Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
actie ondernemen
11 juli 2019

Bingewatchen is ongezonder dan een bureaubaan

Hang je tegenwoordig liever op de bank tijdens een vrije avond voor je favo Netflix serie dan je gaat stappen? Misschien toch wat vaker in beweging komen! Wist je dat bingewatchen zelfs ongezonder voor je is dan een bureaubaan? 

Zitten

Dat onze bureaubaan ervoor zorgen dat we met z’n allen veel te lang zitten op een dag, is zeker. Dokters wijzen er maar al te vaak op dat we meer moeten staan tijdens het werken en dat we ’s ochtends of ’s avonds voldoende moeten bewegen. In plaats daarvan kruipen we echter liever in de luie stoel voor een avondje Netflix. Maar nu blijkt dat bingewatchen nog ongezonder is dan een bureaubaan.

Schadelijk

In je stoel of op de bank hangen terwijl je tv kijkt, is uiteraard niet gezond te noemen. Je doet immers niets en moet soms zelfs je ogen pijnigen om die piepkleine ondertiteling te kunnen lezen. Maar persoonlijk hadden we nu ook niet verwacht dat een paar uurtjes Netflixen schadelijker zou zijn dan een hele dag achter een bureau zitten.

Netflix & chill

In de Journal of the American Heart Association verscheen onlangs een onderzoek dat het tegendeel bewijst. De wetenschappers vroegen 3.592 Amerikanen om hun televisiegewoontes bij te houden. Daarnaast moesten ze noteren hoe vaak ze bewogen en hoe lang ze dagelijks achter hun bureau zaten. Acht jaar later werden ze getest op cardiovasculaire aandoeningen. Wat bleek? Kijk je minder dan twee uur per dag naar televisie, dan is er niet echt iets aan de hand. Zit je daarentegen dagelijks meer dan vier uur aan je beeldbuis geplakt, dan loop je maar liefst 50% meer risico op hart- en vaatziekten en vroegtijdig overlijden dan je minder televisieverslaafde medemens.

Beweging!

Maak vandaag dus eens een avondwandeling in plaats van meteen achter de televisie te kruipen. Veel kans dat je daardoor ook beter zal slapen! Heb je zin in meer beweging? Kies voor een leuke activiteit samen met singles (check de agenda), ga dansen, naar de sportschool of kies deze zomer voor een lekkere actieve singlevakantie.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Condoom.nl

gerelateerde artikelen

Lekker de bios in!

Wat is een leukere binnenactiviteit dan naar de film gaan? Daarom...

1 op de 3 jongeren houdt tijdens uitgaan geen afstand

Vooral jongeren tussen de 16 en 30 laten de teugels vieren...

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel...

De eerste namen voor Rock Werchter 2021 zijn bekend

Normaal zou afgelopen weekend het jaarlijkse muziekfestival Rock Werchter hebben plaatsgevonden,...

Flirten op het terras

Yes we mogen weer naar het terras! Weliswaar op een gepaste...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie