actie ondernemen

Bingewatchen is ongezonder dan een bureaubaan

Hang je tegenwoordig liever op de bank tijdens een vrije avond voor je favo Netflix serie dan je gaat stappen? Misschien toch wat vaker in beweging komen! Wist je dat bingewatchen zelfs ongezonder voor je is dan een bureaubaan? 

Zitten

Dat onze bureaubaan ervoor zorgen dat we met z’n allen veel te lang zitten op een dag, is zeker. Dokters wijzen er maar al te vaak op dat we meer moeten staan tijdens het werken en dat we ’s ochtends of ’s avonds voldoende moeten bewegen. In plaats daarvan kruipen we echter liever in de luie stoel voor een avondje Netflix. Maar nu blijkt dat bingewatchen nog ongezonder is dan een bureaubaan.

Schadelijk

In je stoel of op de bank hangen terwijl je tv kijkt, is uiteraard niet gezond te noemen. Je doet immers niets en moet soms zelfs je ogen pijnigen om die piepkleine ondertiteling te kunnen lezen. Maar persoonlijk hadden we nu ook niet verwacht dat een paar uurtjes Netflixen schadelijker zou zijn dan een hele dag achter een bureau zitten.

Netflix & chill

In de Journal of the American Heart Association verscheen onlangs een onderzoek dat het tegendeel bewijst. De wetenschappers vroegen 3.592 Amerikanen om hun televisiegewoontes bij te houden. Daarnaast moesten ze noteren hoe vaak ze bewogen en hoe lang ze dagelijks achter hun bureau zaten. Acht jaar later werden ze getest op cardiovasculaire aandoeningen. Wat bleek? Kijk je minder dan twee uur per dag naar televisie, dan is er niet echt iets aan de hand. Zit je daarentegen dagelijks meer dan vier uur aan je beeldbuis geplakt, dan loop je maar liefst 50% meer risico op hart- en vaatziekten en vroegtijdig overlijden dan je minder televisieverslaafde medemens.

Beweging!

Maak vandaag dus eens een avondwandeling in plaats van meteen achter de televisie te kruipen. Veel kans dat je daardoor ook beter zal slapen! Heb je zin in meer beweging? Kies voor een leuke activiteit samen met singles (check de agenda), ga dansen, naar de sportschool of kies deze zomer voor een lekkere actieve singlevakantie.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.