Bijtanken in prachtig Andalusië

Als vakantiebestemming is Spanje soms een cliché. Beelden van tjokvolle stranden en discotheken dringen zich op. Eén groot feest, maar natuurlijk niet aan iedereen besteed. Zeker niet wanneer massatoerisme opeens helemaal niet meer vanzelfsprekend is.

Desondanks heeft Spanje ook een zeer charmante, bijna romantische kant en daarvoor hoef je de costa’s niet eens zo heel ver achter je te laten. Want wie de Costa del Sol de rug toekeert vindt in het Andalusische binnenland heel veel moois om te ontdekken. Bovendien wordt alles goedkoper, naarmate je de grootste toeristische trekpleisters achter je laat. Op die manier hoeft op vakantie gaan als single niet bepaald een persoonlijke lening te vergen. Zeker niet in deze tijd waarin je niet per se meer buiten het hoogseizoen hoeft te gaan.

Dorpen en steden

Andalusië is een van de dichter bevolkte delen van Spanje. Waar het Spaanse binnenland grotendeels leeg is en de meeste bewoonde gebieden rondom Madrid of aan de kust liggen, vind je in Andalusië een relatief hoge dichtheid van typische hagelwitte Spaanse dorpjes en aantrekkelijke steden met een rijke historie. Wie de kust even achter zich laat moet zeker Sevilla, Granada en Córdoba eens met een bezoek vereren.

Sevilla

Sevilla is de hoofdstad en tevens grootste stad van Andalusië. De stad ligt weliswaar in het binnenland – op zo’n 60 km van de Atlantische kust – maar heeft het vizier al millennia op de buitenwereld gericht. Deze stad was in de Romeinse tijd al belangrijk en is dat eigenlijk altijd gebleven. Zo speelde de stad een hoofdrol in de Moorse periode van Spanje en was zij gedurende lange tijd de feitelijke hoofdstad van Spanje.

Granada

Wie de kenmerkende mix van Moorse en westerse architectuur wil bewonderen, kan ook Granada niet links laten liggen. Gelegen aan de voet van de indrukwekkende Sierra Nevada, geniet de stad vooral bekendheid vanwege de vestingwerken Alhambra. Het bekende Moorse fort, waarvan de val het definitieve einde inluidde van de Moorse aanwezigheid in Europa. Zo rond dezelfde tijd zette Columbus voor het eerst voet op Amerikaanse bodem. De bezienswaardigheden van Granada beperken zich zeker niet tot enkel het Alhambra. Neem rustig de tijd om te struinen over gezellige markten en door koele steegjes.

Córdoba

Verder in het binnenland ligt nog zo’n Andalusische parel: Córdoba. De ligging in het binnenland betekent wel hoge temperaturen. Córdoba staat bekend als de warmste stad van Europa. Reden temeer om het bekendste gebouw van de stad te bezoeken: La Mezquita de Córdoba. In deze kathedraal, die in de achtste eeuw als moskee gebouwd werd, is het altijd

lekker koel. Binnen tref je er de kenmerkende en indrukwekkende galerijen van bogen, een bekende inspiratiebron voor de Nederlandse kunstenaar Maurits Cornelis Escher.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Francien ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?