Bijtanken in prachtig Andalusië

Als vakantiebestemming is Spanje soms een cliché. Beelden van tjokvolle stranden en discotheken dringen zich op. Eén groot feest, maar natuurlijk niet aan iedereen besteed. Zeker niet wanneer massatoerisme opeens helemaal niet meer vanzelfsprekend is.

Desondanks heeft Spanje ook een zeer charmante, bijna romantische kant en daarvoor hoef je de costa’s niet eens zo heel ver achter je te laten. Want wie de Costa del Sol de rug toekeert vindt in het Andalusische binnenland heel veel moois om te ontdekken. Bovendien wordt alles goedkoper, naarmate je de grootste toeristische trekpleisters achter je laat. Op die manier hoeft op vakantie gaan als single niet bepaald een persoonlijke lening te vergen. Zeker niet in deze tijd waarin je niet per se meer buiten het hoogseizoen hoeft te gaan.

Dorpen en steden

Andalusië is een van de dichter bevolkte delen van Spanje. Waar het Spaanse binnenland grotendeels leeg is en de meeste bewoonde gebieden rondom Madrid of aan de kust liggen, vind je in Andalusië een relatief hoge dichtheid van typische hagelwitte Spaanse dorpjes en aantrekkelijke steden met een rijke historie. Wie de kust even achter zich laat moet zeker Sevilla, Granada en Córdoba eens met een bezoek vereren.

Sevilla

Sevilla is de hoofdstad en tevens grootste stad van Andalusië. De stad ligt weliswaar in het binnenland – op zo’n 60 km van de Atlantische kust – maar heeft het vizier al millennia op de buitenwereld gericht. Deze stad was in de Romeinse tijd al belangrijk en is dat eigenlijk altijd gebleven. Zo speelde de stad een hoofdrol in de Moorse periode van Spanje en was zij gedurende lange tijd de feitelijke hoofdstad van Spanje.

Granada

Wie de kenmerkende mix van Moorse en westerse architectuur wil bewonderen, kan ook Granada niet links laten liggen. Gelegen aan de voet van de indrukwekkende Sierra Nevada, geniet de stad vooral bekendheid vanwege de vestingwerken Alhambra. Het bekende Moorse fort, waarvan de val het definitieve einde inluidde van de Moorse aanwezigheid in Europa. Zo rond dezelfde tijd zette Columbus voor het eerst voet op Amerikaanse bodem. De bezienswaardigheden van Granada beperken zich zeker niet tot enkel het Alhambra. Neem rustig de tijd om te struinen over gezellige markten en door koele steegjes.

Córdoba

Verder in het binnenland ligt nog zo’n Andalusische parel: Córdoba. De ligging in het binnenland betekent wel hoge temperaturen. Córdoba staat bekend als de warmste stad van Europa. Reden temeer om het bekendste gebouw van de stad te bezoeken: La Mezquita de Córdoba. In deze kathedraal, die in de achtste eeuw als moskee gebouwd werd, is het altijd

lekker koel. Binnen tref je er de kenmerkende en indrukwekkende galerijen van bogen, een bekende inspiratiebron voor de Nederlandse kunstenaar Maurits Cornelis Escher.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Een individuele rondreis door Noorwegen maken
By Redactie ·
7 december 2023

Een individuele rondreis door Noorwegen maken

De verborgen parels van de Nederlandse nationale parken: Een reis door ongerepte natuur
By Redactie ·
25 september 2023

De verborgen parels van de Nederlandse nationale parken: Een reis door ongerepte natuur

Single Maak die wereldreis, maar regel eerst wel dit!
By Redactie ·
4 augustus 2023

Single? Maak die wereldreis, maar regel eerst wel dit!

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.