bijstandmoeders

Bijstandsmoeders willen niet werken

Ongeveer 2000 euro. Dat is wat een bijstandsmoeder met twee puberende kinderen elke maand over houdt volgens ondernemer Annemarie van Gaal. Ze schreef hierover een column voor het  Financieel Dagblad. Annemarie beweert niet dat het leven van een bijstandsmoeder een heuse vetpot is maar met dit bedrag valt de noodzaak om te zoeken naar een betaalde baan wel weg.

Niet willen werken

Annemarie legt uit dat veel moeders in de bijstand geen drang voelen om te gaan werken omdat ze het financieel eigenlijk gewoon te goed hebben. Sinds het begin van het jaar probeert ze een aantal bijstandsmoeders te begeleiden naar een andere toekomst met werk. Van de 20 bijstandsmoeders die ze benaderde haakten er 19 af omdat ze het naar eigen zeggen ‘best wel goed hadden zo’. Slechts 1 moeder wilde wel aan een baan geholpen worden. Eentje. En die zat toevallig niet in de schuldsanering en had op financieel vlak dus weinig te verliezen.

Financieel overzicht

Van Gaal licht de financiële situatie van een bijstandsmoeder met twee pubers toe met een rekenvoorbeeld.

Dit is wat ze maandelijks ontvangt:

  • €1083 uitkering
  • €297 huurtoeslag
  • €72 zorgtoeslag
  • €148 kindgebonden budget
  • €79 alleenstaande ouderkorting
  • €60 bijzonder kinderbijstand
  • €168 kindertoeslag

Opgeteld is dat €1907. Door kwijtschelding van gemeentelijke heffingen zoals afvalstoffenheffing komt zij netto per maand uit op iets meer dan €2000.

Wat vind jij ervan? Is 2000 euro een vetpot voor een bijstandsmoeder met twee puberende kinderen zonder ervoor te werken of vind je dit een redelijk bedrag?

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!