Bijstandsgerechtigden moeten bedelen voor nieuwe kleren

De Friese gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel en Schiermonnikoog hebben besloten het plan ‘up to date’ af te lassen omdat het ethisch niet verantwoord zou zijn. Bijstandsgerechtigden hebben schijnbaar wel recht op kaartjes voor attractieparken, een cursus schilderen of meubels , maar niet op een gevonden liefde door relatiebemiddelingsbureau Mens & Relatie.

Mens & Relatie vindt het een schande dat de Friese gemeenten het plan heb teruggedraaid nu er kritiek op komt, “laf” noemt directeur Radboud Visser de plotselinge ommekeer. Een attractiepark of een cursus is toch niet belangrijker dan de ware liefde? De Friese gemeenten deelden deze mening tot kort geleden. De Friese gemeenten hadden zelfs een plan ontwikkeld dat uitkeringsgerechtigden op zoek konden gaan naar de ware met medewerking van Mens & Relatie. Toen het plan in de media kwam veranderde plotseling de mening. “Schijnbaar vinden zij dat bijstandsgerechtigden geen liefde verdienen, het zijn immers ‘maar’ uitkeringstrekkers” aldus de directeur van Mens & Relatie.

Opvallend detail is ook de kosten en besparingen die begroot zijn. Het totale project zou ongeveer een ton gaan kosten, maar de besparing zou in de miljoenen kunnen lopen. De gemeente had uitgereken dat er zo’n eur 450.000,= bespaart kon worden als er 28 uitkeringsgerechtigden een jaar geen aanspraak meer zou hoeven maken op de uitkering. De echte besparing zou dus nog veel hoger uit kunnen uitkomen, omdat relaties vaak langer dan een jaar duren. Er zal daarnaast op termijn niet alleen bespaard worden op bijstand, maar ook op huursubsidie, sociale woningbouw en veel meer.

Radboud Visser:”Uit cijfers van het CBS blijkt dat mensen die een langdurige relatie hebben gelukkiger zijn. Daarnaast blijken mensen gezonder te leven, langer te leven en meer inkomen te kunnen genereren. Mensen gaan er dubbel op vooruit als ze samen zijn.”

“Een schande dat de gemeenten eerst het project hebben gelanceerd en vervolgens na gaan denken, er waren immers al mensen ingeschreven voor het plan; “’zei dhr. Visser onlangs in een reactie.

Opvallend is overigens ook dat de pers dit wereldwijd heeft opgepakt, onder anderen de London Times heeft er over geschreven en het radioprogramma The Business van RTE Radio 1 (Ierland) heeft er aandacht aan besteedt. Wellicht moeten de wethouders van de betrokken gemeenten zich nog maar een keer achter de oren krabben.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?