liegen datingprofiel

Bijna helft singles liegt op datingprofiel

Profielen op datingsites dienen met een korreltje zout genomen te worden. Maar liefst 41 procent van de singles smokkelt met de waarheid. Ze liegen het meest over gewicht, leeftijd, rookgedrag en opleidingsniveau. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 750 singles ondervroeg over het waarheidsgehalte van hun datingprofiel.

De top 10 leugens:

1. Gewicht
2. Leeftijd
3. Rookgedrag
4. Opleidingsniveau
5. Beroep
6. Alcoholgebruik
7. Verouderde foto plaatsen
8. Karaktereigenschappen
9. Kinderwens
10. Geloofsovertuiging

Onzekerheid
De meeste singles verfraaien hun profiel uit pure onzekerheid. Het vertellen van de naakte waarheid roept de angst op om nauwelijks of geen reacties meer te krijgen. Een minderheid vindt het gewoon leuk om zichzelf mooier te maken dan ze in werkelijkheid zijn en een klein deel gaat er vanuit dat iedereen het doet, dus dat hij of zij daarom niet kan achterblijven.

Door de mand
Interessant is dat slechts 4 procent van de singles meestal direct door de mand valt bij een ontmoeting in real life. Zo’n 40 procent komt gewoon weg met de leugentjes om bestwil. Slechts 14 procent van de ondervraagden heeft besloten om na een aantal negatieve ervaringen het datingprofiel eerlijker in te vullen. Maar liefst 60 procent vindt overigens dat datingsites zelf meer middelen moeten inzetten om profielen op waarheidsgehalte te controleren.

Social media
Opmerkelijk is dat maar liefst 61 procent van de singles er geen vertrouwen in heeft dat  profielen op betaalde datingsites van betere kwaliteit zijn dan op de gratis varianten. Er wordt overigens door de single zelf ook behoorlijk wat research verricht alvorens het tot een ontmoeting komt. Bijna 70 procent zoekt vooraf op Hyves, Facebook en andere social media kanalen naar meer informatie over de potentiële kandidaat.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.