rokjesdag

Bijna 4 miljoen kijkers voor Boer zoekt Vrouw

Vijf geëmigreerde Nederlandse boeren hebben zich op zondag een maand geleden in het KRO-programma Boer zoekt Vrouw Internationaal voorgesteld aan de kijker.  De boeren hopen op deze manier een Nederlandse liefde te vinden.

Nederland hoopt dit met hen. Gisteravond zaten bijna 4 miljoen kijkers aan de buis gekluisterd.

Internationale reeks

Afgelopen jaren kwamen er regelmatig brieven binnen van Nederlandse boeren in het buitenland die op zoek zijn naar een Nederlandse partner, maar het was vaak niet haalbaar hen op te zoeken in een reguliere serie. Daarom nu deze internationale reeks.

Op zichzelf aangewezen

Yvon Jaspers: “Het is een heel bijzondere ervaring de wereld over te reizen om deze boeren te ontmoeten. Zij zijn nog meer dan de boeren in Nederland enorm op zichzelf aangewezen. Ze moeten hun bedrijf draaiende houden, de taal leren en zich de gewoontes van het land eigen maken. Het verlangen naar een Nederlandse geliefde is groot. Maar ik begrijp dat het vinden van een liefde lastig is en dus kom ik niet voor niks!”

Waarom zoeken deze boeren een Nederlandse partner en niet iemand in het land waar ze nu wonen?

‘Voor elke boer is dat natuurlijk een persoonlijke afweging. Maar meestal heeft die keuze te maken met het gevoel dat je je gemakkelijker kunt uiten in je eigen taal. En dat een gemeenschappelijke achtergrond heel fijn is, zeker als je aan de andere kant van de wereld op elkaar bent aangewezen.’

Tegen welke problemen lopen deze boeren aan bij het vinden van een partner?

‘Dat verschilt niet wezenlijk van de boeren in Nederland. Allereerst is er natuurlijk een bedrijf dat je helemaal opslokt. Sommigen vinden dat ze in een andere taal hun gevoel toch niet zo goed kunnen uiten als in het Nederlands. En een enkeling vindt de cultuurverschillen te groot.’

Zijn er mensen die huis en haard gaan verlaten voor een boer in het buitenland?

Yvon zegt dit natuurlijk niet zeker te weten. En ze verwachtte zeker minder brieven dan bij een reguliere serie. De keuze om je leven rigoureus te veranderen voor een liefde aan de andere kant van de aardbol is toch een tikkie ingewikkelder dan schrijven naar een boer in de Achterhoek. Maar de boeren hebben natuurlijk ook geen duizenden brieven nodig om de ware te kunnen vinden. Ze weet wel zeker dat deze boeren heel bijzonder zijn en dat zij hen alle geluk van de wereld gunt.’

Komt Boer zoekt Vrouw in Nederland wel gewoon terug?

Yvon:“Helaas kunnen we in deze tijden van bezuinigingen niet heel ver in de toekomst kijken.” Maar als het aan Yvon ligt pruttelen ze volgend seizoen gewoon de A1 weer af. Er zijn nog zoveel boeren die zin hebben om knetterverliefd te worden en hun leven te delen met iemand. Er ligt nog voor jaren werk.

Dit gebeurde tot nu toe

De vijf boeren die 8 september 2013 werden voorgesteld, worden de gehele serie gevolgd. Ze hebben 10 briefschrijfsters/schrijvers ontmoet tijdens een speeddate, zijn op dagdate gegaan met 5 eerstekeuzes en vervolgens gingen 3 vrouwen/mannen van hun keuze mee naar de boerderij in het buitenland. Hier maakten de logeerdates kennis met hun boer en het boerenleven ver van huis.

Stand van zaken op 6 januari 2014

De 5 boeren zijn Aletta, de enige vrouwelijke boer, die op Bonaire woont. Zij heeft nog 3 mannen om te kiezen. Jan in Canada heeft gisteren één vrouw af laten vallen dus daar zijn er nog 2. De populaire Johan in Denemarken  heeft nog 3 vrouwen, die alle 3 graag willen blijven. Jos met zijn koeien in Frankrijk heeft gisteren ook weer een keuze moment gehad en heeft nog 2 vrouwen bij hem. De lange Wim in Tanzania, heeft nog 3 vrouwen, die toch zelf ook enige twijfel krijgen over de afstand naar Nederland.

Afloop?

Hoe gaat dit zich verder ontwikkelen? Of je nu single bent of niet, het is een vermakelijk programma. Iedere zondag om 20.30 uur op Ned1 op KRO.

De laatste uitzending is op zondag 2 februari 2014.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.