Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
uit eten romantisch
27 april 2016

Bij datende Nederlanders mag het geld rollen

Nederland telde 1,4 miljoen actieve daters in 2015, zo’n 100.000 meer dan een jaar eerder. Dat blijkt uit het LoveEconomy onderzoek van Lexa, uitgevoerd door TNS. De totale Nederlandse datingindustrie is goed voor 768 miljoen. Verreweg het meest wordt besteed aan entertainment, restaurants, bars en kroegen.  Gemiddeld geeft men 33,30 euro uit tijdens een date.

Datende single maakt er werk van

Datende Nederlanders gingen in 2015 in totaal op 23 miljoen dates waarbij ze bijna 500 miljoen uitgaven aan entertainment, restaurants, bars en kroegen.  Het verbaast Lexa niet dat de datingindustrie blijft groeien. Datingservices maken het steeds makkelijker om in contact te komen met andere singles. Wil dat zeggen dat de Nederlandse single geen romanticus meer is? Verre van dat. Dates vinden vaak plaats op gezellige, sfeervolle locaties zoals een restaurant of een barretje. Gezien het uitgavepatroon maakt de single er graag werk van.

Romantisch thuis daten neemt toe

Na entertainment geven Nederlanders met 164 miljoen het meest uit aan kleding (10%), cadeautjes (6%) en de kapper (5%). Een nieuwe categorie in het onderzoek van Lexa is thuis daten. Dat blijkt redelijk populair te zijn. Voor een date in eigen huis geeft de Nederlandse single gemiddeld 34 euro uit. Dit wordt dan besteed aan een intiem diner waarbij romantisch samen wordt gekookt. Het minst wordt uitgegeven aan cosmetica (2%) en anticonceptie (2%), redelijk gelijk aan jaar er voor.

Single: iemand zonder vaste relatie, ongeacht burgerlijke staat

Het onderzoek werd uitgevoerd door TNS, in opdracht van Lexa, van 10 november tot 2 december 2015. Er zijn 8251 singles tussen de 18 en 64 jaar uit zes Europese landen (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Italië en Spanje) geïnterviewd. Uit Nederland werden 1000 singles geïnterviewd. Het begrip single werd voor dit onderzoek als volgt gedefinieerd: mensen zonder een vaste relatie, ongeacht hun burgerlijke staat. Tijdens de analyse is de data zorgvuldig gemeten om de samenstelling van het aantal singles per land, leeftijd en geslacht vast te stellen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

gerelateerde artikelen

Singles hunkeren naar een echte date na versoepeling van de coronaregels

Nu restaurants, terrassen, bioscopen en musea langzaamaan weer open gaan, is...

Stop niet met daten – 5 TIPS

Stop niet met daten. De cafés zijn leeg, maar op datingsites...

Disco feestje bij je thuis

Vanuit de Bleeker studio gaat Disco-Train DJ's live met de beste...

Vakantiegevoel tips thuis op deze zonnige zomerse dag

Ben je in dit coronatijdperk thuis aan het werk? Misschien vandaag...

30 leestips om de quarantaine door te komen

Hoe houden we het hoofd koel, ons lichaam in vorm en...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...