verwachtingen date
2 July 2018

Big Dick Energy: heb jij het?

Met name op Twitter worden sterren door tienduizenden mensen langs de meetlat gelegd. Wie heeft BDE, en, niet minder belangrijk, wie heeft het niet? Met fysieke kenmerken heeft het in ieder geval niets te maken. ‘Big Dick Energy’ is een houding, een bepaald charisma.  President Trump zou het niet hebben, Barack Obama wel. Martha Stewart ook, Rihanna absolutely. ‘Big Dick Energy’, oftewel ‘de uitstraling van iemand met een grote penis’, houdt het internet bezig.

BDE alias X-factor

“Het is denk ik te vergelijken met dat wat we tien jaar geleden de x-factor noemden”, zegt Roos Vonk, hoogleraar Sociale Psychologie en auteur van De eerste indruk. “BDE hangt samen met zelfvertrouwen, charme en testosteron.” Scoor je daar hoog op, dan scoor je waarschijnlijk ook hoog op de Big Dick Energy-index. “Het zijn mensen waarvan je denkt: hé, daar komt iemand binnen. Expressief, extravert en prettig in omgang.”

Ariana Grande

De oorsprong van BDE gaat terug naar de dood van Anthony Bourdain. Een Twittergebruiker memoreert de chefkok begin juni om zijn niet te ontkennen Big Dick Energy. Het bericht gaat viral, maar BDE wordt pas echt een hype wanneer dat gelinkt wordt aan Pete Davidson: een comedian met een vrij doorsnee uiterlijk, maar die volgens het internet Big Dick Energy ádemt. Veel Twitteraars geloven dat Ariana Grande zichOok internationale media pikken de hype daarna op. “Het klinkt natuurlijk ook heerlijk. Zo’n stoute en ondeugende term slaat in 2018 goed aan”, zegt Vonk.

Niet alleen voor mannen

Zo vertelt The Cut (van The New Yorker) hoe je BDE kunt herkennen, ook bij jezelf. En Vox legt uit waarom BDE juist niet alleen over mannen gaat. Want voor Big Dick Energy heb je geen penis nodig. De nadruk ligt vooral op ‘Energy’. “Er zijn bijvoorbeeld mannen met Big Dicks die geen BDE hebben”, schrijft Allison P. David voor The Cut. “En er zijn mannen met zeer gemiddelde of kleine penissen die ontzettend veel Big Dick Energy hebben.

Bieber versus Timberlake

Zo heeft Justin Bieber het volgens tienduizenden twitteraars wél, maar Justin Timberlake niet. Angela Merkel? Die wel. Net als Serena Williams. Kanye West dan? Nee. Ook David Beckham ontbreekt het. Volgens de mensen die het oordeel vellen, voel je meteen of iemand het heeft – of niet. Maar is het niet raar dat mannen en vrouwen zich refereren aan een mannelijk geslachtsdeel om een bepaalde energie te illustreren? “Mensen vormen zich in 20 tot 30 seconden een eerste indruk op basis van iemands lichaamstaal”, zegt Roos Vonk. “De term BDE klinkt dan wel seksueel, het heeft meer met een bepaalde uitstraling te maken.” precies om die reden na een maand daten al met Davidson verlooft.

#BDE

De hype beperkt zich nu vooral tot Amerikaanse en Britse sterren, in Nederland komt #BDE nog niet echt van de grond. “Maar ik wil best een voorzet geven”, zegt Roos Vonk. “Máxima bijvoorbeeld, die heeft absoluut BDE. Haar man dan weer niet.” Net als de Nederlandse politici, denkt Vonk. “Mark Rutte? Sybrand Buma? Alexander Pechtold? Dat zijn toch een beetje de mannen die je vroeger op school ‘eitjes’ zou hebben gevonden”, zegt de hoogleraar Sociale Pscyhologie. “Maar Eva Jinek heeft het denk ik weer wel, net als Anouk.”

De stand van je wenkbrauwen

Charisma, dus. Een vibe. Is dat iets wat je kunt aanleren? “Nee”, denkt Roos Vonk. “Neem bijvoorbeeld van die cursussen die zogenaamde versiercoaches geven. Die proberen mannen of vrouwen trucjes te leren die hen succes moeten brengen op de datingmarkt. Ik geloof daar niet in.” bHoe je overkomt, heeft namelijk niet alleen met een aangeleerde stevige handdruk of zelfverzekerde houding te maken. “Dat zit ‘m in de meest kleine dingen: de stand van de wenkbrauwen, de grootte van je pupillen; het kan van alles zijn. Als je één ding traint zien mensen toch aan andere subtiele dingen dat er iets niet klopt.” En dat valt niet te veranderen met een training. “En dat moet je ook helemaal niet willen. Iedereen is op zijn eigen manier aantrekkelijk. BDE of niet.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Condoom.nl

gerelateerde artikelen

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

3 sterrenbeelden die zich het meest tot jou aangetrokken voelen

Wie interesse heeft in astrologie weet natuurlijk allang dat bepaalde sterrenbeelden...

Alle ogen op jou deze zomer? Dat doe je zo!

Elegante jurken, subtiele hakken en lichte stoffen: als er een seizoen...

7x dingen die mannen doen waar vrouwen opgewonden van raken

Natuurlijk, we worden ook opgewonden van zijn brede armen, mooie ogen...

Lust in tijden van corona

Onze seksuele behoeftes blijven in deze tijd onverminderd bestaan. Dat merken...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

 mooi & gezond algemeen